Altele

Ducu Gavrilescu, vicecampion mondial şcolar

David Gavrilescu (foto Cristi Preda)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 08 mai 2012

In perioada 27 aprilie-7 mai s-a desfăşurat la Iaşi ediţia a VIII-a a Campionatului Mondial Şcolar de Şah, la care au participat peste 500 de sportivi de pe toate continentele.

Reprezentanţii ţării noastre au cîştigat 3 medalii de argint şi 2 medalii de bronz.

David Gavrilescu, vicecampion european în 2011 la categoria 8 ani, legitimat la Şah Club Oltenia Craiova, a obţinut medalia de argint la categoria open 9 ani.
Grupa de 9 ani a fost formată din 85 de sportivi, patru dintre ei terminînd în primii zece la Campionatul Mondial din Brazilia, 2011. Ducu Gavrilescu a dominat competiţia, unul dintre atuurile sale fiind prezenţa antrenorului său, maestrul internaţional Gabriel Mateuţă. Din păcate, din cauza emoţiilor şi a crizei de timp, a pierdut ultima partidă şi a terminat pe locul 2, deşi în runda a 5-a l-a învins fără drept de apel pe cel care avea să iasa campion mondial, mongolul Baasansuren Erdene.
Ceilalţi medaliaţi români sînt: Rareş Bighiu, Open 7 ani (CS Sergentul Vaslui) - argint, George Stoleriu, Open 11 ani (CS Sfinxul Iaşi) - bronz, Ema Obada, Fete 7 ani (ACS Philidor Iaşi) - argint, Miruna Daria Lehaci, Fete 9 ani (CS Micul Şahist Iaşi) - bronz.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.