Liga 1

Au închis de tot Giuleştiul! » Rapidul, fără suporteri în ultimele etape de campionat

Femeile şi copiii pînă la 14 ani vor fi singurii susţinători ai giuleştenilor în acest final de sezon

Articol de Cătălin Popescu  —  miercuri, 09 mai 2012

Rapidiştii au fost din nou suspendaţi şi, pînă la finalul sezonului, nu vor mai juca nici un meci pe teren propriu cu galeria alături.

Veşti proaste pentru rapidişti! Ieri, Comisia de Disciplină a decis ca formaţia din Grant să joace fără spectatori următoarele două partide de pe teren propriu, cu Pandurii şi cu Oţelul, care sînt şi ultimele din acest campionat! În plus, vor fi obligaţi să achite şi o penalitate de 40.000 de lei.

Motivul? Scandările triviale ale femeilor şi copiilor care au fost prezenţi în tribune la remiza cu Tîrgu Mureş (1-1). Aceştia vor putea însă veni în continuare la meciuri, singurii care vor avea de suferit urmînd a fi bărbaţii, adică tocmai cei care nu s-au aflat în tribune duminică seara!

Deşi tot ieri s-au mai judecat încă două cazuri asemănătoare, Braşov - Sibiu şi Dinamo - CFR, membrii comisiei au hotărît ca braşovenii şi dinamoviştii să scape doar cu o amendă de cîte 10.000 de lei! "Acolo nu s-a strigat împotriva Ligii şi nici nu erau recidivişti", au explicat sursele Gazetei.

"Dragomir vrea ce n-a reuşit Ceauşescu"
Liderii de galerie au luat foc în momentul în care au aflat sancţiunea şi i-au promis preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, război total: "Puterea i-a luat minţile! El nu poate fi contestat într-o ţară în care oamenii pot ieşi în stradă să protesteze la adresa lui Băsescu. Mitică vrea ce n-a reuşit nici măcar Ceauşescu, adică să ne închidă gura! Nu va reuşi niciodată!".

Longo, 10 luni. Răzvan, două etape
Tot ieri, Comisia de Disciplină a judecat şi celelalte incidente de la partida cu Tîrgu-Mureş. Răzvan Lucescu va sta în tribune în următoarele două etape, mîine, la Mediaş, şi acasă, cu Pandurii, iar Constantin Zotta a primit o suspendare de o lună.

De asemenea, primul a fost amendat cu 6.800 de lei, iar oficialul trebuie să plătească 13.000 de lei! În plus, preparatorul fizic Diego Longo, cel care l-a lovit cu pumnul pe directorul mureşenilor, Anton Heleşteanu, s-a ales cu o suspendare de 10 luni şi o penalitate de 8.000 de lei. Heleşteanu n-a scăpat nici el, alegîndu-se cu aceeaşi pedeapsă precum Zotta.

"Acum înţelegeţi de ce am spus că n-avem şanse la titlu? Am simţit de mult că nu se vrea să fim campioni. Nu vedeţi că mereu se dă exemplu cu noi? Sîntem obişnuiţi, asta e normalitatea pentru noi" (Răzvan Lucescu, antrenor Rapid)

"Din ce ştiu eu că scrie în raport, nu există motive să fim suspendaţi. Vom face recurs, nu e posibil aşa ceva! Sînt şocat, nici nu mai am cuvinte să mai protestez" (Constantin Zotta, preşedinte executiv Rapid)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.