Finala Europa League 2012

GALERIE FOTO Palme de la jucători » Momente haioase şi ciudate cu Atletico şi Bilbao la ultima repetiţie

+24 Foto
Jucătorii lui Atletico s-au jucat la antrenament, pălmuindu-i pe antrenori // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Andrei Crăiţoiu, Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Diego Simeone, tehnicianul lui Atletico, victima glumelor de la antrenamentul de aseară. La Athletic, omul straniu a fost Bielsa, care şi-a ignorat jucătorii 20 de minute.

La Atletico s-a vorbit de tensiune, de concentrare, inclusiv la conferinţa de presă, dar aseară, la ultima repetiţie, au fost multe momente amuzante pe Naţional Arena.

Falcao, Adrian şi ceilalţi "colchoneros" ("plăpumari") au studiat stadionul tolăniţi pe băncile de rezerve şi s-au amuzat copios cînd camera-păianjen a fost coborîtă foarte aproape de ei. Era doar startul. Apoi s-au distrat pe seama staff-ului tehnic.

Jucătorii s-au aşezat pe două rînduri, iar cînd antrenorii, în frunte cu Simeone, au trecut unul după altul "printre", în alergare, a început show-ul. Asupra capetelor lor s-a abătut o ploaie de palme. Unele aplicate chiar cu sete.

Chiar e nebun!
În tabăra cealaltă, antrenorul Marcelo Bielsa a oferit o altfel de reprezentaţie, demnă de porecla "Nebunul" cu care-l "alintă" suporterii şi jurnaliştii spanioli.

La conferinţă a stat mult timp cu capul în pămînt, evitînd să-i privească pe cei prezenţi în sală şi chiar a răspuns tăios cînd a fost întrebat despre viitorul său la Bilbao: "Nu vă priveşte pe voi asta acum!".

Iar la antrenament şi-a ignorat jucătorii în primele 20 de minute, plimbîndu-se agitat de la un capăt la celălalt al terenului. Parcă voia să "fotografieze" milimetru cu milimetru gazonul.

"Va fi ceva istoric să cîştig două trofee consecutive cu echipe diferite, Porto şi Atletico. Pentru a învinge ai nevoie de experienţa unui veteran şi foamea unui puşti" (Radamel Falcao, atacant Atletico)

"O finală e mereu ceva special. Te pregăteşti o viaţă ca să ajungi aici" (Diego Simeone, antrenor Atletico)

"O victorie în finala cu Atletico ar fi un cadou pentru cei 20.000 de români care ne susţin" (Marcelo Bielsa, antrenor Bilbao)

"Dacă vom cuceri trofeul, mă arunc de pe munte cu parapanta" (Jon Aurtenetxe, fundaş Bilbao)

"Trebuie să ţinem cont de experienţă, dar nu ne temem de Atletico. Am eliminat echipe mult mai bune din această competiţie" (Anders Herrera, mijlocaş Bilbao)

CINCI CIFRE CARE DESCRIU FINALA DE LA BUCUREŞTI:

150 de milioane de euro este bugetul alocat de UEFA în Europa League, 60 de milioane fiind repartizate conform cotei de piaţă

3,23 milioane de euro a adunat fiecare dintre finaliste, din prime pentru puncte în grupe şi de calificare, pe parcursul competiţiei

3 milioane de euro este premiul pe care îl va încasa cîştigătoarea; 2 milioane de euro este bonusul care îi va reveni învinsei

30 de milioane de euro este suma estimată a încasărilor făcute de Bucureşti cu ocazia finalei

8 milioane de euro este bugetul alocat de organizatori meciului de pe Naţional Arena

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.