Liga 1

Au pus ochii pe Hamza! » Steaua vrea golgeterul Petrolului

Articol de Liviu Manolache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Steliştii au devenit foarte interesaţi de vîrful tunisian care a marcat de 10 ori în 11 partide pentru Petrolul


Steaua caută cu disperare un vîrf de calibru pentru a-şi întări ofensiva. Primul în topul preferinţelor oficialilor din Ghencea este vîrful "lupilor galbeni", Younes Hamza, care a impresionat cu evoluţiile sale în acest retur.

Atacantul de 26 de ani a reuşit să înscrie 10 goluri în 11 partide, cu unu mai puţin decît cel mai bun marcator al roş-albaştrilor, Raul Rusescu (11 reuşite în 27 de meciuri).

S-a scumpit de 20 de ori în 3 luni
Cel care l-a adus în România pe Hamza este managerul Petrolului, Valeriu Răchită. Transferul a fost realizat în iarnă, iar nord-africanul a costat doar 50.000 de euro. Steliştii au întrebat deja de Younes, prin intermediul lui Mihai Stoica, însă preţul acestuia a crescut spectaculos, prahovenii fiind gata să renunţe la "diamantul" lor pentru o sumă de minimum un milion de euro. În februarie, Hamza a semnat pe 6 luni cu ploieştenii, care în vară îi pot prelungi pe alţi 3 ani acordul, cu condiţia să se menţină în prima divizie şi să-i ofere un salariu care să-l satisfacă.

A trecut pe la Juventus
Înainte de a semna cu "găzarii", Hamza a fost în probe la Astra Ploieşti, dar a fost refuzat de fostul tehnician al echipei din cartierul 9 Mai, Antonio Conceicao. Petrolul e prima formaţie din Europa la care evoluează tunisianul, el jucînd doar în ţara natală, la CS Sfaxien, supranumită şi Juventusul Arabiei, unde a marcat 66 de goluri în 176 de partide. În 2011 a trecut la rivala Etoile du Sahel, însă nu a intrat decît în două partide.

Alte variante: Astafei şi Yazalde
Hamza nu e singurul om ofensiv pe care steliştii îl au pe lista de achiziţii. Victoraş Astafei, de la FCM Tîrgu-Mureş, şi portughezul Yazalde, de la Rio Ave, sînt şi ei printre ţintele celor din Ghencea. Astafei şi Yazalde doi sînt însă mai mult fotbalişti de bandă, în timp ce Hamza e atacant central.

"Mi-a plăcut foarte mult Hamza. E un atacant foarte bun. E genul de fotbalist care marchează din toate poziţiile"
Narcis Răducan, după Steaua - Petrolul

5.000 de euro e salariul lunar al lui Hamza la Petrolul. În Ghencea el ar putea cîştiga dublu

7,10 e media notelor lui Hamza în Gazeta Sporturilor, cea mai mare din lotul Petrolului

Ce au făcut atacanţii Stelei în acest campionat
Nume Meciuri Goluri
Rusescu 27 11
M. Costea 21 6
Tatu 25 3
Nikolici 17 2
Fl. Costea 18 1
G. Machado 3 0

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.