Finala Europa League 2012

FOTO/Haos la plecare: ”Imaginea României e a unei ţări de lumea a treia”. Şefii aeroportului se apără: ”Fanii au venit prea devreme”

+32 Foto
Scenă lamentabilă de pe aeroportul din Otopeni, România

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 10 mai 2012

Update: Conducerea aeroportului ”Henri Coandă” a reacţionat după ce suporterii lui Athletic s-au revoltat contra întîrzierii plecării spre casă. Director de comunicare, Valentin Iordache a declarat pentru GSP.ro: "Le înţeleg supărarea fanilor lui Bilbao, dar nu sîntem de vină nici noi, nici ei, că au fost aduşi mai devreme la aeroport decît ora la care aveau programată decolarea. Probabil că cineva a încercat să scape de ei mai repede şi, în loc să-i mai lase să stea pe la terase, i-a adus la aeroport. Cei de la Atletico au avut zboruri ceva mai devreme pentru că aşa au solicitat companiile lor aeriene, altfel ar fi pierdut culoarele de zbor şi riscau să rămînă pe aici pînă seara".

Update: Şefii lui Bilbao au protestat contra tratamentului aplicat suporterilor săi: "Athletic Club doreşte să mulţumească tuturor fanilor pentru comportamentul exemplar avut la Bucureşti cu ocazia finalei Ligii Europa, atît pe străzile oraşului, pe stadion şi la aeroport, în ciuda dificultăţilor întîmpinate, mai ales la revenire. În ceea ce priveşte acest aspect, Athletic Club a înaintat un protest oficial organizatorilor responsabili cu transferul suporterilor pentru planificarea defectuoasă, deoarece nu au luat măsuri, şi pentru modul în care au fost trataţi suporterii noştri".

 

Nu toate au fost bune şi frumoase la finala Europa League de la Bucureşti. Principal punct nevralgic l-a reprezentat transportul suporterilor. Au fost probleme la sosirea lor, dar mai ales la plecare, cînd totul a devenit un ”adevărat haos”, după cum a scris cotidianul ”El Correo”.

Deoarece autorităţile aeroportului ”Henri Coandă” au decis ca să dea prioritate madrilenilor, cel mai mult au suferit bascii, a căror decolare a întîrziat. Au fost unele zboruri prevăzute la miezul nopţii, dar care nu au pornit decît spre dimineaţă!

Nu urmăreşti, încă, GAZETA pe FACEBOOK? Fă-o, acolo discutăm ca-ntre PRIETENI, mai relaxat!

”Este o mizerie şi o ruşine. Imaginea României e de lumea a treia”, a acuzat, de pildă, Robert Salcines, unul dintre socios (membri cotizanţi) ai lui Bilbao. Prietenul său, Guillermo Moles, a completat: ”Acesta era ultimul lucru care ni se putea întîmpla. Am pierdut meciul cum l-am pierdut, iar acum suferinţa noastră a atins apogeul”.

Un alt basc, Calos López de Lerena, a venit cu detalii: ”La terminarea partidei ne-au dus într-un autobuz. Era miezul nopţii. Ne-au ţinut o oră acolo. Am ajuns apoi la aeroport, unde mii de oameni stăteau înghesuiţi într-un fel de terminale în care nu exista nici un tip de serviciu şi nici aer condiţionat. Abia pe la 6 dimineaţa ne-au dat voie să ne îmbarcăm ”.


"Athletic Club doreşte să mulţumească tuturor fanilor pentru comportamentul exemplar avut la Bucureşti cu ocazia finalei Ligii Europa, atât pe străzile oraşului, pe stadion şi la aeroport, în ciuda dificultăţilor întîmpinate, mai ales la revenire. În ceea ce priveşte acest aspect, Athletic Club a înaintat un protest oficial organizatorilor responsabili cu transferul suporterilor pentru planificarea defectuoasă, deoarece nu au luat măsuri şi pentru modul în care au fost trataţi suporterii noştri",

 

 

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.