Liga 1

Cînd se poate rejuca U Cluj - CFR Cluj? Dezvăluire din spatele cortinei

Incidente la ”U” Cluj - CFR Cluj

Articol de Eduard Apostol  —  Friday, 11 May 2012

UPDATE / La ora 17:30 s-a dat verdictul în "Cazul Cluj", stabilidu-se că partida se va relua de la scorul de 0-0, la o dată ce va fi stabilită ulterior. Iată mai jos care ar fi cea mai probabilă dată la care se va rejuca meciul U Cluj - CFR Cluj.

******
În cursul zilei de astăzi se aşteaptă a se oferi verdictul în "cazul Cluj", după ce derby-ul oraşului a fost oprit în minutul 27 de către arbitrul Alexandru Tudor la scorul de 1-0 pentru cei din Gruia. Comisia de Disciplină va ancheta speţa, s-au făcut şi se fac fel de fel de comentarii, anunţîndu-se o şedinţă furtunoasă.

Mai mulţi oameni de fotbal au dezvăluit încă de joi noapte faptul că se studiază o variantă care nu e prevăzută în regulament! Dar care "ar fi morală pentru toţi, pentru soarta campionatului, ca rezultatul să fie dat de fotbal, nu la "masa verde"". Iar aceasta ar fi rejucarea partidei, din minutul 1, de la 0-0!

Între etapa 33 şi 34
Ce-ar presupune intenţia materializată într-o decizie? Ar înseamn ca vineri, 18 mai, să se rejoace meciul U Cluj - CFR Cluj. Ar fi singura "portiţă" pentru disputarea derby-ului, ceea ce ar însemna ca întîlnirea să fie programată între etapa 33 şi 34, penultima şi ultima rundă a Ligii 1. Adică la o zi după Derby de România, Steaua - Dinamo.

Şi înainte de meciul orgoliilor din Gruia, dintre CFR Şi Steaua. De ce atunci? Astăzi, CFR începe runda cu numărul 32, jucînd contra Voinţei. Mîine, la Galaţi, U are meci cu Oţelul. Şi CFR, şi U mai au meciuri marţi, ambele, pentru etapa 33. Rejucarea nu ar fi posibilă şi ar da naştere la diverse interpretări dacă s-ar disputa după ultima etapă, oficială. În mod normal, etapa 34 ar trebui să debuteze pe 18 mai, însă LPF şi televiziunile deţinătoare de drepturi nu au împărţit meciurile pe zile.



Clasamentul actual al Ligii 1
Echipă Meciuri Puncte
1. FC Vaslui 31m 61 p
2. CFR Cluj 30m 61p
3. Steaua 31m 59p
4. Rapid 31m 57p
5. Dinamo 31m 56p

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.