Liga 1

VIDEO De meserie salvator » După Kapetanos cu Dinamo, fundaşul Maftei a fost decisiv cu Sibiul

+1 Foto
Maftei exultă: a fost decisiv cu Voinţa!

Articol de Radu Bichiş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ghiuleaua din prelungiri a apărătorului clujean a provocat o explozie de fericire în Gruia, oficiali, jucători şi antrenori bucurîndu-se pe gazon ca pentru cîştigarea titlului.

Depresia vişinie instaurată după aflarea verdictului de la Disciplină de rejucare a derby-ului Clujului s-a risipit mai rapid ca o pastilă efervescentă aruncată într-un pahar cu apă. Sougou a înlăturat efectele cu un lob de senzaţie de la 25 metri, după ce l-a zărit pe Miron rătăcit prin careul propriu (9). Mai mereu primii la minge, clujenii şi-au dominat adversarul din start prin atitudine.

Mai multe POZE!

Demult trupa lui Andone nu a arătat atîta stăpînire de sine, însă ocaziile clare la poarta Voinţei le-ai fi putut număra pe degetele de la o mînă. Vranjes şi Kapetanos s-au încurcat mai mult în finalizări, iar "Fălcosul" a presimţit pericolul, agitîndu-se ca un leu pe margine pentru golul izbăvitor. Prea timid, Sibiul şi-a arătat colţii abia pe finalul reprizei, cînd Zăgrean a centrat periculos în faţa porţii, iar Beto a scos reluarea lui Iulian Popa (40).

Finalul din prelungiri
La reluare, zbuciumul "Fălcosului" s-a accentuat după ce "vişiniii" şi-au pierdut şi ultimul dram de concentrare. Şi ceea ce trebuia să fie o simplă ecuaţie în lupta pentru titlu a căpătat valenţele unui dezastru pentru CFR. Tătar a aruncat o minge cu efect în careul clujean, iar Apostol a şters-o cu capul (63), provocînd un deja-vu pe stadionul din Gruia.

VIDEO: Aici ai rezumatul!

Ronny a pus şi el umărul la scenariul dramei, încasînd două galbene în doar 5 minute, iar Sibiul părea un obstacol în care s-a proptit CFR în cursa pentru campionat. Însă, în prelungiri, s-a produs izbăvirea pentru clujeni. Cum Kapetanos nu a mai fost pe teren, rolul de salvator l-a interpretat Maftei, cu un şut de senzaţie de la peste 25 de metri, iar fiesta s-a declanşat pe teren. Nu s-a decis titlul, dar părea că clujenii l-au celebrat cu Voinţa.

"Dumnezeu ţine cu noi şi vrea să cîştigăm campionatul. A fost o victorie norocoasă, cu un şut senzaţional al lui Maftei, care a avut o zvîcnire de orgoliu şi de campion" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj)

"E incredibil că sîntem judecaţi de nişte inşi la comisii care nu numai că sînt parteneri într-o firmă de avocatură, dar au şi relaţii contractuale cu Florian Walter, patronul Universităţii" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Eliminare degeaba
"Centralul" Cristian Buşi a luat o decizie greşită în minutul 77. El l-a eliminat pe Ronny, acordîndu-i cel de-al doilea cartonaş galben pentru o simulare în careu. Reluările Digisport au arătat însă că, deşi în respectiva fază nu se impunea penalty, cartonaşul a fost o pedeapsă disproporţionată.

INBOX
- Preşedintele Iuliu Mureşan a ratat primul gol al partidei, ajungînd cu întîrziere la stadion.
- Suspendat după incidentul cu Bornescu, Cadu a stat în tribună alături de soţia sa, Dulce. Căpitanul "feroviarilor" a fost aplaudat de spectatorii prezenţi pe stadion.
- Mario Camora şi Peralta nu vor juca în partida de la Mioveni, după ce au ajuns ambii la 9 cartonaşe galbene în actualul sezon.
- Kapetanos a uitat conflictul cu Andone, chiar dacă tehnicianul l-a schimbat pe grec după doar o oră de joc. De data aceasta, atacantul a aplaudat şi a dat mîna cu Ando cînd a fost înlocuit cu Ronny.
- Andone a făcut o criză de nervi în minutul 76, cînd arbitrul nu a fluierat un fault la Rui Pedro, iar apoi l-a eliminat pe Ronny, după ce i-a arătat două cartonaşe galbene în decurs de doar 5 minute.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.