Liberalul are un trecut pătat în fruntea fostei Direcţii de Tineret Constanţa, fiind acuzat de presă că a încheiat contracte păguboase pentru instituţia pe care a condus-o.
La două luni distanţă de ieşirea la pensie a celui mai bun manager sportiv din ultimele două decenii, Elena Frîncu, Agenţia Naţională pentru Funcţionari Publici scoate la concurs postul de director executiv al DJST Constanţa.
Pe lista candidaţilor pentru examenul programat azi, la Bucureşti, s-au înscris doar doi pretendenţi, actualul conducător temporar al direcţiei, pedelistul Sorin Buşu, promovat în această postură cu ajutorul senatorului PDL Maria Stavrositu, şi Claudiu Teliceanu, şeful tinerilor liberali constănţeni.
Surse din cadrul direcţiei dau ca sigură numirea celui din urmă, care beneficiază de o puternică susţinere politică, atît pe plan local, cît şi central. "Neoficial, lui Buşu i s-a transmis nici să nu se mai prezinte la examen, pentru că oricum nu are nici o şansă", a dezvăluit o persoană din anturajul DJST Constanţa.
Examen dubios
În vîrstă de 33 de ani, Teliceanu a fost în fruntea fostei Direcţii de Tineret Constanţa, timp de patru ani, în perioada 2005-2009. Numirea sa, în august 2005, a fost precedată de un scandal imens, fiind acuzat că a folosit pîrghii politice neortodoxe pentru a ajunge în funcţie. Mai exact, în urma examenului, Teliceanu a obţinut o notă mai mică decît principalul contracandidat, Emilia Ursein.
Ulterior, a făcut contestaţie la proba orală, iar nota i-a fost modificată, cîştigînd astfel concursul. Cei patru ani de mandat nu au fost lipsiţi de scandaluri, Teliceanu fiind acuzat de presă în dese rînduri că a încheiat contracte păguboase pentru instituţia pe care a condus-o, avantajînd astfel firmele unor colegi de partid. "Au fost contracte ciudate, plăţi neonorate la termen, motiv pentru care au existat penalizări, achitate ulterior, plus datorii imense", au explicat oameni din cadrul DJST.
Datorii uriaşe
Şefia lui Teliceanu s-a încheiat în 2009, cînd a fost înlocuit de pedelista Cristina Brînzoi, însă fostul şef a contestat în justiţie schimbarea sa. Iniţial, a cîştigat procesul fiind repus în funcţie, însă totul s-a schimbat după numirea lui în luna septembrie a aceluiaşi an în cadrul Direcţiei de Achiziţii Publice a Ministerului Tineretului şi Sportului, printr-un ordin al ministrului Sorina Plăcintă. Prezenţa lui Teliceanu la Bucureşti nu a durat decît două luni, revenind apoi la Constanţa, unde predă la Universitatea Ovidius.
Şefia sa, continuată de Brînzoi, a lăsat urme adânci în bugetul instituţiei. Astfel, după unirea tineretului cu sportul, produsă la finalul anului 2010, DJST Constanţa a trebuit să achite datorii de peste 8 miliarde de lei vechi acumulate de fosta structură de tineret. În plus, plăţile restante au dus la popriri pe conturile DJST, iar în acest moment există un alt proces pe rol pentru o datorie de 3 miliarde de lei vechi.
{{text}}