Liga 1

VIDEO Andone, regele bălţilor » Liderul a zdrobit cu 5-0 muribunzii de la Mioveni pe un teren plutitor

+9 Foto
Eroul clujenilor de aseară, Pantelis Kapetanos, abia se vede din pînza de apă // Foto: Alex Nicodim (Mioveni)

Articol de Gabriel Berceanu  —  miercuri, 16 mai 2012

Deşi aşezate ultradefensiv, gazdele au pierdut la capitolul coerenţă în apă: clujenii au închis la scor de forfait prima repriză şi au controlat calm restul meciului. Kapetanos, cu două reuşite, şi Rui Pedro, cu trei asisst-uri, au fost titularii-minune ai lui Ando.

Cu 15 minute întîrziere, meciul de la Mioveni porneşte ca o partidă de polo în noroi. Gazdele baricadate cu trei fundaşi centrali şi bălţile în avanposturi, oaspeţii calmi pe terenul celor o mie de lacuri. Iar ploaia cade în roş-albastru, mocirla creşte spre fericirea Vasluiului.

Mai multe POZE!

Joacă cine poate, cîştigă cine ştie să înoate
Mioveniul are vînă şi cam atît: se dublează şi luptă în apă. Sougou e singurul fotbalist care mai controlează balonul, dar din 2-3 atingeri, în vreme ce Kapetanos pare un mamut la ora de balet, deşi are culoar (8). CFR împinge jocul, însă singurele sferturi de ocazie sînt şuturile pe lîngă ale lui Mureşan (14 şi 19), primul din lovitură liberă de la 30 de metri, al doilea dintr-o fugă-patinaj.

Ceea ce părea să se consacre ca simfonie surdă de pase boltite şi degajări în neant se năruie brusc. Gol! Incredibil, se poate şi în aşa condiţii! Rui Pedro centrează ideal, Kapetanos plonjează şi reia în poarta de unde dispăruse Cobrea (29).

VIDEO: Aici ai rezumatul!

Minutul următor, Iordache şi acelaşi Cobrea se uită la 16 metri cum mingea se înfige în băltoacă. Vine Sougou rîzînd şi fuge cu balonul dincolo de linie. CFR are 2-0, Mioveni se încîlceşte total, "capul" lui Godemeche e scos in extremis de portar (43), după care Kapetanos, tot cu capul, reia simplu cornerul lui Rui Pedro (44). Ploaia e deja vişinie.

Măcelul grec, desăvîrşit cu pase portugheze
Cerul îşi închide norii, jocul Mioveniului rămîne tot zbatere, cu tot cu intrările lui Neaga şi Ayza. Tot CFR e în atac, Godemeche pune slab latul din 9 metri (50). Năstăsie trece în centru, gazdele încearcă un 4-3-3 cu pustiu între linii, totul în zadar: Rui Pedro reuşeşte a treia centrare de vis şi Maftei împinge din doi metri (61). Nicoară prinde o cursă remarcabilă în flancul stîng, e faultat de Voicu, iar Sougu execută liniştit (66), deşi suporterii clujeni îl voiau pe Beto marcator.

Se termină 0-5, după o jumătate de oră cu argeşeni împleticiţi şi ardeleni ţanţoşi. Semn că de la Cluj a venit ploaia spre Mioveni, cu belşug. În vreme ce la Bucureşti şi la Vaslui rămîn doar norii, adînci şi seci.

"E o ruşine ce se întîmplă în fotbalul românesc, o pată neagră pentru conducători! Meciul cu Mioveni nu s-a jucat pe gazon, ci pe apă! O ruşine! Vom juca meciul cu U Cluj, dar ne vom căuta dreptatea şi la TAS" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.