Liga 1

O notă de la Victor Ciutacu, "unu' din tribună, care a crezut că-i oferă copilului un spectacol fotbalistic decent"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 18 May 2012

Victor Ciutacu, redactor-şef la Jurnalul Naţional, a simţit şi reversul medaliei la Derby de România. Într-o notă adresată Gazetei Sporturilor, acesta scrie despre organizarea unui meci de prestigiu pentru fotbalul românesc şi lipsa de viziune de care suferim la fiecare eveniment autohton:

"Am fost la Barca-Real. Mi s-a împlinit un vis. Fotbalul poate fi asimilat spectacolului de clasă. Oamenii au fost minunaţi. Ne-am simţit ca la o reprezentatie de gală. Am fost la finala Europa League. A fost superb. Păream localizaţi în acea parte de Europa cu apă curentă la robinet. S-a cîntat, s-a scandal, s-a aplaudat, s-a suferit cu demnitate, s-a sărbătorit cu masură şi decenţă. Am fost şi aseară la Steaua-Dinamo.

Dacă nu sîntem spanioli, nu-i prinţul moştenitor la VIP şi nu stă Platini cu ochii pe noi, nu contăm. Noi sîntem romani! Ne-au înghesuit ca pe nişte animale la intrări. Ne-au vîndut sucuri şi cîrnaţi cu porţia. Ne-au oferit, cu generozitate, aleile, zidurile şi copacii să ne pişăm bio. Ne-au oferit cadrul ideal pentru imensul cor de mascari care a acoperit Arena Naţională şi pentru petardele interzise-n teorie. Ne-au închis metroul la miezul nopţii şi au blindat uşile de acces cu jandarmi. Puteam să mergem şi pe jos, prin ploaia rece a nopţii, pînă acasă. Ceea ce am şi făcut.

Unu' din tribună care a crezut, naiv, că poate oferi copilului încă un spectacol fotbalistic decent"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.