Liga 1

Eroul Stelei are 13 ani! » Cum a schimbat soarta derby-ului un copil de mingi

+3 Foto
Dragoş Lupescu, alături de unul dintre preferaţii săi: Tătăruşanu

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dragoş Lupescu i-a ajutat pe roş-albaştri să reechilibreze meciul. El i-a aruncat repede mingea lui Chipciu, care a bătut imediat autul pe Tatu, urmînd un penalty şi golul egalizator.

Cînd Steaua era condusă şi nervoasă, un copil a apărut la marginea terenului şi a relansat derby-ul cu un gest dintre zecile pe care cei ca el le fac de-a lungul fiecărui meci. Mingea ieşise în afara terenului, Chipciu a venit la margine, unde un puşti i-a aruncat cu o viteză incredibilă în braţe alt balon. Fotbalistul a preluat graba puştiului şi a bătut repede autul, mingea a ajuns la Tatu, pe care Dragoş Grigore l-a faultat în careu. Apoi a transformat Rusescu şi a egalat scorul la unu.

"Simţeam că e şi golul meu"
Copilul căruia steliştii îi datorează o parte din succesul de joi seară e Dragoş Lupescu. Are 13 ani şi joacă la juniorii din Ghencea. Gazeta Sporturilor l-a găsit pe puşti şi vă prezintă povestea acestuia.

"De şapte ani sînt portar la grupa 1999 şi Steaua e viaţa mea! Am tremurat pe margine de emoţii în timpul meciului. Recunosc că m-am bucurat cel mai tare pentru golul lui Rusescu. O dată că simţeam c-am avut şi eu o contribuţie şi apoi fiindcă îmi trecuse astfel teama pe care am simţit-o atunci cînd Dinamo a deschis scorul", povesteşte puştiul.

"Am greşit şi eu ca Tătăruşanu"
Dragoş şi-a amintit şi ieri cu exactitate faza: "Aveam o minge şi am alergat la Chipciu să i-o arunc. Cu cîteva momente înainte, unul dintre ceilalţi copii de mingi întîrziase să dea mingea şi domnul MM Stoica l-a certat. M-a motivat să mă grăbesc, mi-am dat seama că e, într-adevăr, grabă mare".

Micul Lupescu e portar şi în 2011 a participat cu echipa liceului lui, Mircea Eliade, la Cupa "Hagi Danone", pe care ai lui au cîştigat-o după executarea loviturilor de departajare. "Eu am fost căpitan atunci şi am ridicat trofeul. Să ştiţi că mai exageraţi şi voi criticîndu-l pe Tătăruşanu. E un portar bun şi meseria asta e chiar grea! Eu ştiu bine cum e, fiindcă am făcut destule gafe şi o mulţime de oameni m-au criticat. Dar e imposibil să nu greşeşti!".

L-au felicitat după gol
Jucătorii Stelei au celebrat reuşita cu care au egalat-o pe Dinamo, apoi cîţiva dintre ei i-au mulţumit lui Dragoş pentru ajutor. Atunci mai rămăseseră doar două minute pînă la pauză. "Eu am aflat abia vineri dimineaţă că gestul meu a fost apreciat şi că s-a vorbit despre el la televizor. Am intrat pe messenger şi mi-a zis un coleg", a povestit puştiul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.