Publicitate

Start la turneul final în Cupa Liceelor » Ploaie de goluri la "Polivalentă"

+3 Foto
Înainte de startul primei partide, toate echipele au făcut poza de…prezentare // Foto: Vlad Pahonţu

Articol de Cătălin Oprişan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În prima zi de finală a Cupei Coca-Cola, portarii au scos deseori mingea din plasă. Sîmbătă, de la 10.00, continuă showul.

Unii au intrat temători în Polivalentă, alţii, nu. Unora li s-a părut terenul mult prea mare, altora, nu. Dar toate şi toţi au venit cu un singur gînd: să ajungă în finală!

Şedinţa tehnică a fost scurtă, pentru că fetele şi băieţii aveau deja experienţă, s-a trecut la sesiunea foto, în echipamentele adidas, care sclipeau pe jucători.

"Nu se ştie niciodată care dintre voi ajunge vreun Radamel Falcao şi e bine să aveţi poza asta de la primul turneu de profesionişti", au glumit cei din sală. Apoi s-a mers la lucruri mai serioase, adică direct pe parchet, la fotbal.

Benjamin Franklin şi Regina Maria au deschis balul. Botoşănenii au ţinut pasul doar în primele minute, cînd s-a mers cap la cap, 2-2. Apoi, aerul de Bucureşti i-a cam speriat şi au început să piardă din combustibil. Iar IOR-ul, hîrşîit în astfel de competiţii, a ştiut să profite şi să facă un pas mare spre finală...8-4, după 4-2 la pauză...

Prima echipă calificată în finala feminină a fost cea de la Mircea Eliade, cu un 7-1 sec contra fetelor de la Mihail Sadoveanu.

Au urmat, apoi, Eliade şi...Eliade! Nu, nu e greşeală de tipar! Primii au venit din Bucureşti, ceilalţi, din Sighişoara, dîndu-şi întîlnire la Polivalentă. "Capitaliştii", mai stăpîni pe situaţie, au controlat jocul cap-coadă, impunîndu-se, finalmente, cu 9-5.

Ultimul meci al zilei i-a pus faţă în faţă pe Traian Demetrescu şi Regina Maria. Craiovenii au venit mai proaspeţi şi, după 10 minute, conduceau deja cu 2-0. La început de repriză secundă, botoşănenii păreau că s-au trezit, ajungîndu-se la 4-4. Dar doar pentru puţin timp... Finalmente, Demetrescu s-a impus cu 8-5 şi a făcut un pas mare spre finală. Sau spre Doneţk?

Sorescu fluieră în finală
Marea finală a băieţilor, programată duminică, de la ora 13.00 la Sala Polivalentă, va fi arbitrată de Bogdan Sorescu şi Gabriel Gherman, rezervă urmînd a fi Marius Mititel. Argeşeanul Sorescu este cel mai bine cotat arbitru de futsal de la noi şi unul dintre cei mai buni din Europa.

De altfel, el a fost prezent în perioada 31 ianuarie – 11 februarie, în Croaţia, la Campionatul European de Futsal şi, de ce nu, se gîndeşte şi la Mondialul din Thailanda... În Croaţia, Sorescu a condus trei partide, printre care şi o semifinală. De asemenea, el a fluierat şi finala UEFA Futsal Cup dintre Barcelona şi Dinamo Moscova.

Finala fetelor va fi arbitrată de Andrei Ioniţă şi Gabriel Stroe, iar rezervă este Marian Ivănescu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.