Liga Campionilor

Clipa cînd nemţii n-au mai cîştigat » Finala Ligii l-a făcut pe Gary Lineker să îşi modifice o declaraţie celebră

+3 Foto
Roşu la pămînt. Nemţii s-au prăbuşit pe gazon. Finala s-a terminat. Şi ei au pierdut în faţa lui Chelsea // Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În 1990, fostul mare atacant englez sugera că, în fotbal, nimeni nu poate bate Germania. A actualizat sîmbătă: "Nemţii nu mai cîştigă întotdeauna".

Pentru Gary Lineker, nemţii păreau invincibili. O maşinărie de fotbal pe care nu o poţi deregla cu nici un chip. Asta sugera faimosul vîrf al Albionului în anii '80-'90. Dar acum, la finala de la Munchen, nici el nu mai crede în cuvintele sale.

În iulie 1990, după ce Anglia a fost eliminată în semifinalele Mondialului de Mannschaft (tot la penaltyuri), campioana acelei ediţii, Lineker a spus:

"Fotbalul este un sport simplu, în care 22 de oameni aleargă după minge 90 de minute, iar la final nemţii cîştigă întotdeauna"

Declaraţie ce a rămas gravată în timp.

Însă pe 19 mai 2012, după 22 de ani, acelaşi Lineker, actual comentator la BBC şi Al Jazeera Sports, a comentat pe Twitter:

"Fotbalul este un sport simplu, în care 22 de oameni aleargă după minge 120 de minute, iar la final nemţii nu mai cîştigă întotdeauna".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.