EURO 2012

Fractura de Euro » David Villa, golgeterul Furiei Roja, nu joacă la turneul final

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Grav accidentat în decembrie, atacantul Barcelonei nu s-a putut reface şi l-a anunţat pe selecţionerul Del Bosque că îi este imposibil să participe la Euro


Pe 15 decembrie, în semifinala Mondialului cluburilor cu Al Sadd, David Villa (30 de ani) s-a autoaccidentat cînd a vrut să tragă la poartă. O întîmplare stupidă şi nefericită care i-a provocat o fractură de tibie şi care i-a interzis să joace la Euro, poate ultimul său turneu final de CE din carieră! Oricît a dorit el, campion continental şi mondial cu Furia Roja, oricît l-a aşteptat Vicente del Bosque (foto).

Selecţionerul i-a promis un loc în grupul de 23 dacă se reface şi a întîrziat oficializarea lotului pînă în ultima zi, 27 mai. Dar marţi seară, a primit un telefon. Era Villa: "Mister, îmi pare rău. Ştiţi cît aş vrea să merg la Euro, însă nu pot da sută la sută. Mai bine rămîn acasă". Puţin mai tîrziu, Del Bosque a discutat şi cu Ramon Cugat, chirurgul catalan care l-a operat în iarnă pe David: "Doar din «sferturi» l-aţi putea folosi pe Villa". Şi Mister s-a decis.

În locul lui, va apela la Muniain, Pedro sau Navas. Iar titular va fi Torres ori Llorente.

"Am încercat pînă la capăt, dar nu pot. L-am anunţat pe selecţioner, a fost mai corect aşa"
David Villa, atacant Spania

51 de goluri a marcat Villa în 82 de meciuri la "naţională"; golgeterul all-time al Spaniei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.