EURO 2012

Platini modifică regulamentul la Euro » ”Galbenele” dispar!

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Jucătorii nu vor fi suspendaţi pentru finală din cauza avertismentelor. Cartonaşele galbene sînt şterse după semifinale! Se stă doar la "roşu"


Michel Platini vrea un turneu final cît mai spectaculos. Şi mai ales o finală în care suporterii să-şi vadă la lucru favoritele în cea mai bună componenţă, nu cum s-a întîmplat în Ligă, unde cumulul de galbene le-a împiedicat pe Bayern şi Chelsea să-şi alinieze toate vedetele. Drept urmare, preşedintele UEFA a umblat la regulamentul de disputare al Euro 2012, operînd două modificări:

- Cartonaşele galbene nu se mai şterg doar după faza grupelor, ci şi la sfîrşitul semifinalelor. Rămîn suspendaţi doar jucătorii eliminaţi cu roşu direct sau pentru două "galbene" încasate în penultimul act al competiţiei.
- Dacă echipele care se întîlnesc în ultima etapă a grupelor ajung la egalitate perfectă (puncte, golaveraj) la finalul timpului regulamentar, calificata nu se mai decide prin tragere la sorţi. Se dispută prelungiri şi, dacă e cazul, lovituri de departajare.

15 zile mai sînt pînă la startul turneului final din Polonia şi Ucraina (8 iunie)

4 jucători vor fi supuşi testelor antidoping după meciuri, şi nu doi, ca pînă acum

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.