Campionate

Coşmarul lui Robben » Rivalitatea germano-olandeză a dat în clocot la amicalul batavilor cu Bayern

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ultraşii munchenezi nu i-au iertat atacantului ratările care au costat clubul campionatul şi Liga, mai ales după ce l-au văzut în tricoul rivalei Olanda


E din nou război între nemţi şi olandezi! Ultraşii au profitat de amicalul "naţionalei" batave cu Bayern (2-3), de la Munchen, pentru a încinge spiritele înaintea "şocului" de la Euro 2012, programat pe 13 iunie la Harkov. Victima rivalităţii duse adesea la extrem: Arjen Robben.

Introdus pe final de selecţionerul Bert van Maarwijk, viitorul nostru adversar în preliminariile CM 2014 a fost fluierat copios pe Allianz Arena la fiecare atingere de balon. "Pentru că Bayern a pierdut două titluri din cauza penalty-urilor ratate de el", susţin ziariştii de la Bild. "Fiindcă a apărut în tricoul Olandei", crede managerul munchenezilor, Christian Nerlinger: "Nu uitaţi că Arjen va fi adversarul Germaniei la Euro". Atacantul n-a comentat, dar Van Maarwijk a luat foc: "E scandalos cum a fost tratat Arjen de spectatori. Într-o asemenea situaţie trebuie să te gîndeşti bine dacă merită să mai rămîi sau e cazul să-ţi cauţi de drum. Nu mai ai nici o plăcere".

"Dacă aş fi în locul lui Arjen, eu aş pleca imediat de la Bayern"
Mark van Bommel, căpitanul "naţionalei" Olandei

"Robben nu merita aşa ceva. Ce s-a întîmplat e penibil, nu mă aşteptam"
Rafael van der Vaart, atacant Olanda

Despăgubire
Amicalul Bayern - Olanda nu s-ar fi jucat dacă se găsea o altă cale de stingere a conflictului plecat tot de la Robben. Victima unei microrupturi musculare înaintea CM 2010, atacantul a jucat accidentat la turneul final şi leziunea s-a agravat. Fiindcă nu l-a putut folosi jumătate de an, Bayern a cerut despăgubiri olandezilor, materializate în testul de la Munchen.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.