Nationala

Piţi "coace" echipa pentru preliminarii » Cum arată "11"-le tip care va da piept cu Elveţia şi Austria

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 27 mai 2012

Echipa naţională va juca două meciuri de pregătire în compania Elveţiei şi Austriei. Victor Piţurcă pregăteşte campania de calificare pentru turneul final din Brazilia 2014 şi trebuie să formeze deja o formulă de bază

Selecţionerul nu l-a convocat şi pe Adrian Mutu pentru aceste teste, dar a spus că "Briliantul" va fi prezent pentru partidele importante ale naţionalei.

Bogdan Lobonţ a revenit printre tricolori şi măreşte concurenţa în poartă. Cel mai solid compartiment al echipei lui Piţurcă pare a fi apărarea. Linia formată de Papp, Chiricheş, Goian şi Raţ e deja cristalizată.

Problemele apar de la mijloc în sus. Torje a demonstrat în ultimele partide ale naţionalei că e greu de înlocuit, dar pe restul posturilor Piţurcă n-are multe variante. Costin Lazăr, Bourceanu şi Florescu se bat pentru cele două locuri în centrul liniei de mijloc,  în timp ce Alexe poate fi o soluţie pe postul de atacant stînga.

În lipsa lui Marius Niculae şi Bogdan Stancu, Daniel Niculae pare principala soluţie pe postul de vîrf.

Ce echipă ar putea folosi Piţurcă: Lobonţ - Papp, Chiricheş, Goian, Raţ - C. Lazăr, Bourceanu - Torje, Tănase, Alexe - D. Niculae

Naţionala va întîlni Elveţia, pe 30 mai, şi Austria, pe 5 iunie.

România e în grupa D de calificare pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014. Adversare vor fi Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra. Primul meci al tricolorilor se va disputa pe 7 septembrie, contra Estoniei, în deplasare.

Vezi aici lotul convocat de Piţurcă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.