Auto

Şase curse, şase cîştigători » A fost rîndul lui Webber

Articol de Valentin Damian  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mark Webber a profitat de pole-positionul făcut cadou de Schumacher şi a devenit cel de-al 6-lea cîştigător din cele 6 curse care au avut loc în 2012


"Promit că voi cîştiga la Monte Carlo", declara ieri, după calificări, Michael Schumacher. Germanul obţinuse pole-position-ul, de care însă nu s-a putut bucura şi nici profita de el. Septuplul campion mondial a fost însă retrogradat 5 poziţii pentru un incident cu Bruno Senna, petrecut la ultimul Grand Prix.

La Monte Carlo e greu să depăşeşti. Se merge mai mult în şir indian. Grosjean şi Maldonado s-au încăpăţînat să încerce marea cu sarea şi au terminat cursa încă din primul tur. Schumacher s-a trezit cu monopostul lui Grosjean lipit de el, germanul de la Mercedes a pierdut două poziţii, dar a continuat cursa.

Mai sus, în fruntea şirului indian, Webber (Red Bull) a pornit foarte bine, profitînd de prima poziţie de la grilă. Ce-ar însemna să cîştige Webber? 6 cîştigători diferiţi în cele 6 curse de pînă acum? Nebunie curată în F1 din 2012! Australianul nu putea sta liniştit pentru că oricît s-a străduit n-a putut să se distanţeze de Rosberg şi Hamilton. Pînă la urmă, a cîştigat pilotul lui Red Bull, chiar fără emoţii. 6 curse, 6 cîştigători. Singura schimbare după Monte Carlo este că Red Bull are deja două victorii în 2012 şi s-a instalat pe primul loc la "constructori". La fel de liniştit a fost şi Rosberg (Mercedes), ce a plecat pe poziţia a doua grilei şi a terminat pe locul doi. Pe podium a urcat şi Fernando Alonso (Ferrari), care l-a devansat pe Lewis Hamilton (McLaren). Britanicul iar n-a izbutit mare lucru, nereuşind nici acum să cîştige un Grand Prix. De altfel, a fost un weekend trist pentru McLaren fiindcă Jenson Button a abandonat pe final. Britanicul nu părea în formă încă din calificări, el nereuşind să ajungă în ultima sesiune.

A fost o cursă cu multe abandonuri, 9 piloţi fiind nevoiţi să încheie socotelile cu Monte Carlo înainte de finiş!

Massa, în sfîrşit, a făcut şi el o cursă bună. Brazilianul lui Ferrari a reuşit cel mai bun rezultat din 2012, locul 6.

Schumacher nu s-a ţinut de promiune. La începutul cursei, germanul a scăpat după ce a intrat Grosjean în el. Apoi l-a trădat maşina şi a fost nevoit să abandoneze. Oricum n-ar fi prins podiumul, dar ar fi intrat în puncte, esenţiale pentru el avînd în vedere că pînă acum n-a strîns decît două!

CLASAMENT CURSĂ
1. Webber 1:48:06.557 25p
2. Rosberg + 0.643 18p
3. Alonso + 0.947 15p
4. Vettel + 1.343 12p
5. Hamilton + 4.101 10p
6. Massa + 6.195 8p
7. Di Resta + 41.500 6p
8. Hulkenberg + 42.500 4p
9. Raikkonen + 44.000 2p
10. Senna + 44.500 1p
Clasaţi: Perez, Vergne, Kovalainen, Glock, Karthikeyan
Abandonuri: Button, Ricciardo, Pic, Schumacher, Petrov, Kobayashi, De la Rosa, Maldonado, Grosjean

Clasamente generale
Echipe
1. Red Bull 146 p
2. McLaren 108 p
3. Ferrari 86 p
4. Lotus 86 p
5. Mercedes 61 p
6. Williams 44 p
7. Sauber 41 p

Piloţi
1. Alonso 76 p
2. Vettel 73 p
3. Webber 73 p
4. Hamilton 63 p
5. Rosberg 59 p
6. Raikkonen 51 p
7. Button 45 p

Rochie cu maşini pentru prinţesă
Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi soţia sa, Charlene, au onorat festivitatea de premiere. Sud-africanca, care a devenit de anul trecut prinţesă, a venit îmbrăcată într-o rochie pe care avea imprimate monoposturi de Formula 1.

Marinescu, o victorie şi un loc doi la Nurburgring
După ce sîmbătă a cîştigat prima cursă de la Nurburgring, Mihai Marinescu a ocupat locul secund în cea de-a doua manşă desfăşurată ieri pe acelaşi circuit din Germania, care a contat pentru etapa a 3-a din actualul sezon din Formula 2. Românul a fost lider mai mult de jumătate din cursă, reuşind să-l depăşească la un moment dat pe Zanella, cel care plecase din pole- position. Din păcate, cu numai patru tururi înainte de final, elveţianul a revenit în frunte şi a cîştigat.
Este cel de-al treilea podium pentru Mihai Marinescu în cele 6 curse din 2012, victorie şi un loc secund la Nurburgring şi locul doi la Silverstone.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.