Box

Felix Păun: ”Mîndria şi infatuarea lui Bute l-au dus la pierderea centurii”

Bute nu a rezistat seriei de pumni lansate de Froch (foto: Alex Nicodim)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 28 mai 2012

Lucian Bute a fost criticat de primul său antrenor, Felix Păun, după înfrîngerea suferită la Nottingham în faţa englezului Carl Froch, echivalentă cu pierderea titlului mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.

”Lucian a greşit total tactica. Nu ai voie să stai la bătaie cu Froch cînd ştii ce forţă are în pumni şi este un bun încasator. Bute a fost prea sigur de victorie, a fost mîndru, infatuat şi ironic, iar pentru asta a plătit scump”, a declarat, în ”Ring”, Păun.

Tot acesta a completat: ”Bute trebuia să intre în sală cu o glugă pe cap, să ignore spectatorii şi tot ce se întîmplă în jur. Nu trebuia să aplaude ironic atunci cînd era huiduit, trebuia să-şi vadă de treaba lui. Cine l-a sfătuit a făcut-o rău. Cea mai mare greşeală a fost însă în repriza a treia, cînd l-a provocat pe Froch cu acel semn, vino dacă eşti bun. Atunci i-a declanşat sistemul ofensiv al britanicului”.

Pentru Păun, ”Lucian trebuie să analizeze foarte bine acest meci şi să nu mai asculte de toţi trepăduşii care îl sfătuiesc doar pentru a profita de el. Îmi pare sincer rău. Atîţia ani de muncă s-au năruit în cîteva minute fiindcă nu a abordat corect un meci în care s-au duelat forţa şi inteligenţa. Iar forţa, din păcate, a învins”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.