Tenis

Victoria carierei » Adrian Ungur l-a învins pe Nalbandian la Roland Garros!

Adrian Ungur l-a învins pe David Nalbandian şi va juca împotriva lui Federer Foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 28 mai 2012

Adrian Ungur a produs una dintre marile surprize la Roland Garros, învingîndu-l pe David Nalbandian, scor 6-3, 5-7, 6-4, 7-5.


Tenismanul de 27 de ani a surprins asistenţa din Paris. La prima sa prezenţă pe tabloul unui turneu de Mare Şlem, ungur s-a aflat faţă în faţă cu un expert al zgurii, David Nalbandian.

Citeşte şi: Roger Federer păşeşte cu dreptul pe zgura din Paris

Calculele hîrtiei îl dădeau favorit pe argentinian, dar pe teren lucrurile au stat cu totul altfel. Adi s-a transformat peste noapte şi l-a pus la muncă pe Nalbandian. L-a alergat pe sud-american în toate părţile terenului.

Egalarea nu l-a demoralizat
Mult mai matur în joc, Ungur n-a irosit prea multe mingi de break. A închis primul set cu 6-3, dar cîteva greşeli l-au făcut să îl rateze pe al doilea. 7-5 pentru Nalbandian şi deja ne făceam griji.

Tenismanul nostru a rămas însă la fel de surprinzător. Moralul nu i-a căzut şi a debutat în al treilea set cu un nou break. N-a cedat deloc insistenţelor lui Nalbandian şi a ţinut de avantajul fragil pînă la final. 6-4 şi victoria se apropia.

Urmează Federer
Setul patru a fost mult mai echilibrat. Argentinianul a încercat să atace, dar a greşit prea mult. Adi a salvat trei mingi de break şi a reuşit să spargă serviciul adversarului său exact la momentul potrivit.

Meciul se încheie 6-3, 5-7, 6-4, 7-5 pentru român. O victorie neaşteptată, dar o victorie care îl va urca locuri pune în prima sută a clasamentului ATP.

În turul doi urmează o nouă provocare pentru Ungur, urmînd să-l întîlnească pe Roger Federer, care a trecut de neamţul Kamke în minimum de seturi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.