Liga 1

Cei mai buni mijlocaşi sînt ai Stelei! » Roş-albaştrii au convenit cu Pandurii pentru transferul lui Pintilii

Pintilii este cea mai proaspăta achiziţie a Stelei

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Reghecampf beneficiază acum de trei dintre primii patru închizători ai campionatului: Bourceanu, Pintilii şi Filip.

Steaua s-a înţeles cu Pandurii pentru transferul lui Mihai Pintilii şi s-a asigurat astfel că are în componenţă cei mai buni mijlocaşi centrali din România. Topul jucătorilor de pe acest post, conform cifrelor InStat, conţine trei stelişti între primii patru clasaţi!

Nou-venitul Pintilii e cel mai bun, al doilea e Mustivar, de la Petrolul, iar următoarele două poziţii sînt ocupate de Alex Bourceanu şi de Lucian Filip. Ultimul a revenit în Ghencea alături de Reghecampf după ce fusese împrumutat la Chiajna.

Pintilii-Bourceanu va fi cuplul titular în stagiunea următoare, iar Filip va constitui varianta de rezervă. Reghe a ţinut să-l aibă şi pe fotbalistul readus din Ilfov ca să-şi asigure o soluţie de calitate pentru înlocuirea unuia dintre oamenii de bază, după ce Steaua a suferit în privinţa asta în campionatul trecut. Stoperii Gardoş şi Chiricheş au fost "chinuiţi" în centrul liniei de mijloc atunci cînd Ilie Stan ori Stoichiţă a rămas descoperit în zona asta.

Pintilii, pentru care noul antrenor a insistat din momentul în care a fost numit în funcţie, va veni în Ghencea în schimbul a 500.000 de euro. În afara banilor, Steaua îl trimite la Tîrgu Jiu şi pe Mihai Răduţ, care va evolua în Oltenia timp de un an, sub formă de împrumut.

Roş-albaştrii au intenţionat să-l includă în tranzacţie şi pe mijlocaşul dreapta Năstăsie, ca să-i dea şi lui posibilitatea să joace mai mult, dar Grigoraş l-a refuzat pe fostul internaţional de juniori.

A mai rămas doar semnătura
Steaua şi Pandurii au deja un acord pentru trecerea lui Pintilii (27 de ani) în Ghencea şi a lui Răduţ (22 de ani) la Tîrgu Jiu, acum a mai rămas doar ca fotbaliştii să iscălească şi ei contractele. Pintilii e accidentat acum, dar îşi va reveni complet pînă la mijlocul lunii iunie, cînd se pleacă în primul cantonament. Mihai fusese convocat la "naţională" pentru jocurile cu Elveţia şi Austria, dar a fost substituit de Gardoş din cauza problemei medicale.

"Sînt mulţumit de împrumutul lui Răduţ, e un fotbalist care-mi place şi se pliază chiar bine în locul lui Pintilii. Năstăsie nu m-a interesat" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

Cum va arăta Steaua în sezonul următor

În 4-4-2
Tătăruşanu - Dumitraş, Chiricheş, Iliev, Latovlevici - Chipciu, Pintilii, Bourceanu, Tănase - Rocha, Rusescu

În 4-3-3
Tătăruşanu - Dumitraş, Chiricheş, Iliev, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu, Tănase - Chipciu, Nikolici, Rocha

4 jucători a achiziţionat Steaua de la finalul stagiunii trecute: fundaşul dreapta Dumitraş, mijlocaşii Pintilii şi Filip şi atacantul Rocha

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.