Box

De ce Bute? » Cinci motive pentru care românii îl iubesc pe Lucică mai mult decît pe alţi sportivi tricolori

Mesajul suporterilor români pentru Lucian Bute

Articol de Oana Duşmănescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Deşi acum este pe jumătate canadian, deşi face parte din sportul profesionist, Lucian Bute declanşează adevărate mitinguri atunci cînd apare.

Oamenii îi scandează numele, vin foarte mulţi după el în lume, ceea ce nu se întîmplă în cazul unor sportivi amatori, la fel de merituoşi ca şi pugilistul.

1. Lucian Bute este "unul de-al lor". Mereu spune că se bate pentru românii lui.

2. Iubirea pentru boxul profesionist este deja cultivată în rîndul suporterilor români prin ceilalţi doi campioni mondiali de dinaintea lui Lucian Bute, Mihai Leu şi, mai ales, Leonard Doroftei.

3. Boxul atrage emoţie şi pasiune. Cum boxul amator a regresat foarte mult în ultimii ani în România, boxul profesionist este exact ceea ce compensează această lipsă.

4. Lucian Bute este, cu bun-simţ şi modestie, internaţional. Vorbeşte trei limbi, circulă de pe un continent pe altul, dintr-o lume în alta, se întoarce acasă şi la Pechea, dar şi la Montreal. Este adaptabil şi poate fi eroul mai multor teritorii.

5. După meci cineva i-a strigat "Lasă, Lucian, tu tot campionul nostru eşti". Lucian Bute este mereu cald, apropiat, familiar, cuminte, nu un monstru fioros din ring, ci băiatul talentat şi muncitor care încă se luptă din greu pentru performanţele sale.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.