Liga 1

Încă o lovitură » CFR va avea valenţe ofensive în stagiunea 2012-2013

sursa foto: Abola

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Diogo Valente (27 de ani), un fotbalist care a trecut pe la Porto sau Braga, a semnat cu gruparea din Gruia.


CFR Cluj a oficializat a doua mutare din acest mercato. Clujenii l-au transferat pe Diogo Valente (27 de ani) de la Academica. Valente, care a trecut şi pe la Porto în 2006, evoluează în linia mediană pe flancul stîng. Jucătorul a fost dorit în Gruia şi în vara trecută, dar atunci acesta a preferat să rămînă în Portugalia, în locul unei experienţe în Liga 1. Diogo a adunat în acest sezon 36 de partide, în toate competiţiile, marcînd şi 3 goluri. Cu el printre titulari, Academica s-a impus în finala Cupei Portugaliei, 1-0 cu Sporting Lisabona.

Contract de 250.000 de euro pe sezon
Valente a rămas liber de contract la finalul acestui campionat, astfel că "vişiniii" s-au mişcat repede şi i-au propus un contract pe 3 ani, cu un salariu stagional de 250.000 de euro. Valente a încasat şi un important bonus la semnătură, 200.000 de euro. Diogo Valente îl va reîntîlni la Cluj pe fostul său coechipier de la Academica, Modou Sougou. În sezonul 2009-2010, cei doi au asigurat extremele grupării din Coimbra.

Valente e un jucător cunoscut în Portugalia, el jucînd în trecut pentru tineretul lusitanilor

"E un jucător excelent de picior stîng. A jucat împreună cu Ricardo Cadu la Boavista, dar şi cu Sougou la Academica. Ne va ajuta foarte mult, e un fotbalist de calitate" - Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

1912 minute a adunat Valente în sezonul trecut, în tricoul lui Academica

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.