Nationala

Piţurcă promite "sînge proaspăt" » De la cine aşteaptă selecţionerul "explozie" cu Elveţia şi Austria

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 30 mai 2012

Victor Piţurcă speră ca din meciurile amicale cu Elveţia şi Austria să poată cîştiga cîţiva jucători pe care să se poată baza în preliminariile Campionatului Mondial.

"Vreau sînge proaspăt. Vreau să văd şi anumiţi jucători care să rămînă în anturajul echipei naţionale în continuare", a anunţat Piţurcă.

Selecţionerul mizează pe cîţiva fotbalişti de care e convins că pot deveni certitudini pentru echipa naţională. Găman, Papp, Cristi Tănase sau Chipciu sînt tinerii pe care Piţurcă i-a lăudat de fiecare dată şi pe care se va baza şi în preliminarii.

Dar "sîngele" proaspăt de care vorbeşte Piţurcă ar trebui să fie dat de fotbalişti ca Marius Alexe, Alexandru Maxim sau Gicu Grozav. Amicalele cu Elveţia şi Austria îi vor demonstra selecţionerului care dintre aceşti tineri pot face faţă bătăliilor cu Olanda sau Turcia.

România e în grupa D de calificare pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014. Adversare vor fi Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra. Primul meci al tricolorilor se va disputa pe 7 septembrie, contra Estoniei, în deplasare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.