Liga 1

11 milioane de euro pentru locul 4! » Acesta a fost bugetul Rapidului în ultimul sezon

Copos nu mai pare dispus să investească la Rapid.

Articol de Cătălin Popescu, Iulian Pavel  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rapidul lui Lucescu junior n-a cucerit nici un trofeu, deşi a avut parte de un buget demn de o campioană.

"E cel mai bun sezon al acestei echipe din ultimii ani!", a repetat Răzvan Lucescu în ultimele sale săptămîni petrecute în Grant! Antrenorul se laudă că a strîns 64 de puncte în Liga 1 şi că a jucat finala Cupei, dar uită că a avut parte de un buget imens, în condiţiile în care în vara trecută nu s-a plătit nici un ban pentru jucătorii care au fost aduşi!

George Copos se vaită că a cheltuit, poate, cei mai mulţi bani dintre toate formaţiile din România: "Trebuie neapărat să reducem costurile! În sezonul trecut am cheltuit cel puţin 11milioane de euro! E inadmisibil!".

Din această sumă, aproximativ 4 milioane reprezintă banii veniţi de la UEFA pentru participarea în Europa League şi cei din drepturile TV. Restul reprezintă investiţii făcute de Copos.

Patronul s-a săturat să mai plătească lefuri mari şi vrea să adopte un nou model: salarii decente şi bonusuri consistente de performanţă.

În campionatul recent încheiat, Rapidul a plătit peste 4 milioane de euro pe an net pe salarii, media fiind de circa 140.000 de euro de jucător! Alte cheltuieli importante au reprezentat primele de semnătură oferite celor 8 fotbalişti care au venit la începutul sezonului!

Îl pîndeşte pe Răzvan
Pentru a-şi mai recupera din pagubă, Copos nici nu concepe să accepte rezilierea de comun acord a contractului cu Răzvan Lucescu. Antrenorul a bătut palma cu El Jaish din Qatar, dar angajamentul său cu giuleştenii e valabil pînă în vara lui 2013. Conform contractului dintre clubul din Grant şi Lucescu junior, cine vrea să încheie socotelile trebuie să achite celeilalte părţi 500.000 de euro! Acesta e şi motivul pentru care Copos nu a numit încă un alt antrenor: aşteaptă ca Răzvan să plătească acea clauză.

"Eu n-am zis niciodată că ne despărţim de Răzvan Lucescu. A început o treabă aici şi trebuie să o termine, am în continuare încredere în el" (George Copos, patron Rapid)

350.000 de euro e suma netă pe care Rapidul a cheltuit-o lunar în sezonul trecut cu salariile jucătorilor şi ale staff-ului tehnic

ALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

Oficial la CFR
Rapidiştii l-au pierdut pe Ciprian Deac! Cel mai bun mijlocaş stînga în sezonul recent încheiat a semnat pe 3 ani cu CFR Cluj. Chiar dacă aveau prima opţiune pentru transferul lui Deac pentru 1.200.000 de euro, Copos nu a activat clauza la finalul campionatului. Ardelenii au negociat în aceste zile cu oficialii lui Schalke şi au perfectat transferul pentru o sumă chiar mai mică, doar 700.000 de euro. Nemţii vor păstra 40% din drepturile federative ale jucătorului.

A ajuns şi la Bergodi
Copos a negociat cu toţi antrenorii disponibili din Liga 1, nu s-a înţeles cu nici unul, iar în ultimele zile a discutat chiar şi cu doi tehnicieni care au pregătit echipe din România în ultimii ani. După Dusan Uhrin jr., bossul giuleştenilor a avut o discuţie şi cu Cristiano Bergodi, italianul care, în Liga 1, a mai pregătit formaţiile FC Naţional, Rapid, Steaua, CFR şi Poli Iaşi. Bergodi a confirmat pentru Evenimentul zilei: "I-am spus că am un meci important de jucat cu Modena şi să mă caute după acel joc. Nu m-a mai sunat".

INBOX:
- Copos a anunţat că Pancu va continua în Giuleşti şi în sezonul următor: "Pancone e un caracter extraordinar, va rămîne la echipa noastră cu siguranţă. El are contract pe viaţă cu Rapid, chiar şi după ce îşi va agăţa ghetele în cui va avea o funcţie în club".
- Fostul rapidist Cristian Săpunaru e dorit de Porumboiu la FC Vaslui. Fotbalistul a avut o ofertă din partea moldovenilor şi în 2010, dar fundaşul a ales să meargă împrumut în Giuleşti.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.