Altele

Au început verificările la Bac-ul olimpicilor » 200 de olimpici falşi pe listă!

Articol de Mirela Neag   —  vineri, 01 iunie 2012

UPDATE "Nu va ascund faptul ca deja la nivelul Ministerului Educatiei am emis un ordin prin care verific toate dosarele acestor olimpici", a declarat pentru HotNews.ro ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, referitor la absolventii inscrisi la sesiunea speciala a Bacalaureatului pentru olimpici si participanti la concursuri sportive. "Se pare ca nu toti sunt olimpici. Sunt unii care au fost adusi acolo bazandu-se pe faptul ca Bacalaureatul olimpicilor este mai usor si se coboara stacheta", a afirmat Liviu Pop, conform hotnews.ro



La o primă verificare a listelor se pare că 200 de "olimpici" sînt falşi.



UPDATE
Situaţie inedită la Bacalaureatul Olimpicilor, examen rezervat sportivilor din loturile olimpice şi naţionale care participă la competiţii internaţionale. La sesiune, care s-a desfăşurat la Bacău, s-au înscris 926 de elevi, au susţinut examenul 887 din care doar 300 au fost admişi, deşi în evidenţele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român nu sînt decît 108 sportivi activi aflaţi în anul terminal de liceu!

În aceste condiţii, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a solicitat ieri Autoritatii Naţionale pentru Tineret şi Sport şi Ministerului Educaţiei Cercertării Tineretului şi Sportului să demareze o anchetă vizavi de modul în care au fost realizate înscrierile sportivilor de performanţă pentru sesiunea specială de bacalaureat din acest an.



"Sportul românesc a ajuns să fie tîrît în tot felul de aventuri, începînd cu sălile de sport construite în pustiu, cu terenurile de sport făcute în pantă, iar acum s-a ajuns să se abuzeze de calitatea de sportiv olimpic pentru aranjarea examenului de bacalaureat pentru odraslele tuturor şmecherilor", a declarat vineri Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.



Centrele olimpice pentru juniori se află în subordinea forului olimpic român, iar în acestea activează 400 de juniori la toate categoriile. "Dacă s-ar fi înscrişi toţi acum la Bac nu s-ar fi strîns nici măcar jumătate dintre candidaţii de pe listele de la Bacău", a declarat oficialul.



[25 de candidaţi nu au fost sportivi olimpici, ci olimpici naţionali la diferite materii]



COSR mai solicită ANST şi MECTS lista oficială cu elevii-sportivi care au dat examenul de bacalaureat în sesiunea specială, precum şi criteriile care i-au recomandat pe fiecare în parte, dar şi persoanele implicate în selecţie.



"Dacă adunăm sportivii din toate loturile naţionale şi olimpice din România şi tot nu adunăm 900 de persoane", a adugat Dobrescu.

Pe lista de la Bacău s-a aflat printre candidaţi şi fata preşedintei ANST, Doina Melinte.



Daiana Dorina Melinte apare la poziţia 320 ca elevă a Liceului de arte plastice "Nicolae Tonitza" Bucureşti, iar sportul care o recomandă este canotajul. "Fata Doinei Melinte nu a trecut niciodată pe la baza de canotaj de la Snagov şi nici nu avem cunoştinţe ca ea să fi activat vreodată în acest sport", a declarat pentru gsp.ro un antrenor de lot olimpic la canotaj. Dorina Melinte nu a promovat Bac-ul! Pînă să vină la ANST, Doina Melinte a fost directoare a Direcţiei pentru Sport şi Tineret Bacău, oraşul în care s-a susţinut sesiunea actuală a Bac-ului olimpicilor.



----------------------------------------------------------------------------------



COSR acuză: Fraudă la Bac-ul olimpicilor! Fiica Doinei Melinte, printre candidaţi, deşi este elevă la liceul de arte


Ieri s-a anunţat că promovabilitatea la bacalaureatul elevilor olimpici, desfăşurat la Bacău, mai devreme decît cel obişnuit, este de 32,7 la sută.

Pe liste s-au aflat 929 de înscrişi, deşi în loturile olimpice ale României se află doar 104 de sportivi în an terminal. Oficialii din COSR spun că ei nu au fost consultaţi cînd s-au întocmit aceste liste şi spun că acestea au fost întocmite de Agenţia Naţională pentru Tineret şi Sport. Printre candidaţi s-a aflat şi fiica Doinei Melinte, fostul preşedinte al ANST, care se afla în componenţa lotului de juniori, dar care a terminat liceul de arte Nicolae Tonitza.


Acest bacalaureat trebuia să fie organizat pentru copiii aflaţi în proceduri de selecţie sau pregătire pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la competiţii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.

Probele scrise au avut loc astfel: 28 mai - Limba şi literatura română, 29 mai - proba obligatorie a profilului, 30 mai - proba la alegere a profilului şi specializării, 31 mai - Limba şi literatura maternă. Afişarea primelor rezultate era prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 18.00), iar depunerea contestaţiilor va avea loc în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 - 22.00.

Azi, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.