Campionate

Nu sînt Baggio şi Batistuta. Nu o să crezi cu ce jucători făcea colecţie Xavi la World Cup '94!

Articol de Cristina Negrilă  —  duminică, 03 iunie 2012

Omul care a marcat un stil, punîndu-şi puternic amprenta asupra jocului Spaniei, alături de care a reuşit să devină campion european şi mondial are amintiri frumoase de cînd era doar un puşti şi colecţiona stickere Panini.


Xavi Hernandez, unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume, poate recita, din memorie, mai mult de jumătate de echipă naţională a României!

E adevărat, cea din 1994, "Generaţia de Aur".

Într-un interviu acordat pentru El Pais, mijlocaşul Barcelonei mărturiseşte că este "bolnav" de fotbal: "De cînd eram mic eram aşa. Făceam colecţie de stickere. Acum cîteva zile, datorită impresarului meu, Ivan Corrteja, Panini mi-a dăruit albumele din sezoanele 73-74. Carmelo, fotograful naţionalei, mi-a zis că dacă îmi plac există o posibilitate să facă rost de ele. Aşa că le mulţumesc celor de la Panini.

De cînd eram copil eram fascinat de fotbal. Ce mi-a rămas cel mai proaspăt în memorie e entuziasmul cu care aşteptam Mondialul. Îmi aduc aminte perfect de colecţia de stickere din '94 şi, mai ales, nu mă întreba de ce, de românii Prunea, Răducioiu, Prodan, Hagi, Munteanu, Popescu. La fel, mi-aduc aminte de Bulgaria cu Stoichkov, Letchkov, Iordanov, Balakov, Penev. Făceam albume, pe ţări, şi le numeam "Jucători celebri din lume". Iar, la final, alegeam "11"-le perfect: Schmeichel, Cafu, Maldini, Baresi şi mai ştiu eu cine... Doamne, cît îmi mai plăcea! Acum mă întreb: Mai sînt oare copii care fac asta?"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.