Liga 1

Dezvăluire incredibilă despre cum a încercat Stoichiţă să cîştige un meci: ”Lăsaţi-ne punctele!”

Mihai Stoichita,sticla apa,deget

Articol de Adriana Brujan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La primul meci al lui pe banca Stelei în sezonul trecut, ”Lippi” a intrat în vestiarul celor de la Pandurii şi i-a întrebat pentru ce ar lupta ei contra echipei lui.

Ca să debuteze cu o victorie pe banca Stelei, Stoichiţă aproape s-a rugat de adversari să-i lase punctele! El l-a schimbat pe Ilie Stan spre finalul lunii martie şi a avut primul meci la Tîrgu-Jiu, pe data de 31. A scos doar o remiză acolo, 1-1, şi a pierdut astfel două puncte care au influenţat în rău parcursul şi şansele roş-albaştrilor.

"Vouă nu vă trebuie!"
"Lippi" a încercat să evite pierderile. El i-a abordat pe oamenii din staff-ul gazdelor încă dinaintea jocului, cum a ajuns la stadion. Surse care au asistat la discuţii povestesc: "Stoichiţă a intrat în vestiarul Pandurilor. "Pentru cine jucaţi azi?", i-a întrebat pe gorjeni, care nu pricepeau exact ce vrea: "Pentru nimeni, doar pentru noi". "Voi oricum n-aveţi nevoie de puncte. Şi pentru noi chiar e important să cîştigăm!", a insistat stelistul. "Poate nu ne ajută punctele, dar ce vrei să facem?!", i s-a răspuns".

Aşa a ratat Liga!
"Lippi" n-a mai insistat atunci, dar a trecut la reproşuri după joc. Se terminase 1-1, cu un gol egalizator marcat de Alexandru Maxim, de la Pandurii, pe finalul partidei, ceea ce i-a sporit nervii. Aceleaşi surse dezvăluie discuţiile care au avut loc: "Stoichiţă i-a certat, practic, pe olteni. «Pentru cine aţi jucat azi? Cine v-a dat bani ca să ne încurcaţi? Aţi luptat ca într-o finală! De ce nu spuneţi de unde aţi luat bani?». Era disperat, enervat rău că nu cîştigase!".

El avea dreptate să regrete, fiindcă punctele pierdute la Tîrgu-Jiu au împiedicat-o pe Steaua să prindă Champions League. Cu o victorie în jocul cu Pandurii, deci avînd două puncte în plus, roş-albaştrii ar fi jucat un meci decisiv cu CFR Cluj în ultima rundă şi dacă l-ar fi cîştigat, ar fi prins măcar poziţia a doua din clasament, deci preliminariile Ligii.

7 minute a condus Steaua la Tîrgu-Jiu, între minutele 74, cînd a marcat Chipciu, şi 81, cînd a egalat Maxim

4 ani au trecut de la ultima victorie a Stelei la Tîrgu-Jiu, 1-0 în 2008, cu un gol marcat de Ovidiu Petre. Antrenorul bucureştenilor era Lăcătuş, iar al oltenilor, Eugen Neagoe

11 meciuri a avut Stoichiţă pe banca roş-albaştrilor în sezonul trecut: 7 victorii, 3 remize şi un singur eşec, 0-1 acasă cu Vaslui

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.