Liga 1

Old school rullz! Nae Manea, Ionuţ Popa şi Marian Bondrea revin pe ecranele Ligii 1. Iată poveştile lor!

Ionuţ Popa

Articol de Eduard Apostol  —  marţi, 05 iunie 2012

Pe lîngă Viitorul lui Gică Hagi, 47 de ani, care are şi el o experienţă de 11 ani în antrenorat, alte 3 grupări au promovat din liga secundă în prima, avînd în conducerea staff-ului tehnic oameni cu experienţă din fotbalul intern. Şi oameni care şi-au creat o faimă de tehnicieni capabili să revitalizeze formaţii mici sau aflate la ananghie. Manea la a doua promovare

După ce-au fost retrogradaţi la "masa verde" în sezonul 2010/2011, bistriţenii au bifat un singur an în eşalonul secund. Bistriţa, cu Nae Manea, 58 de ani, a promovat matematic încă din etapa 26, fiind prima formaţie din Liga 2 care şi-a făcut planuri pentru primul eşalon. Manea, fostă glorie a Rapidului, a intrat în istoria grupării ardelene ca fiind antrenorul ce-a promovat de fiecare dată pe Gloria Bistriţa! Şi acum, dar şi în 1990, iar la acea vreme Manea era şi jucător, şi secund al lui Remus Vlad.

Bondrea, din nou după 7 ani
Marian Bondrea, 62 de ani, se întoarce în liga de elită, cu Gaz Metan Severin - o premieră!, după 7 sezoane de absenţă! Puţini îşi mai aduc aminte că a fost un antrenor la modă la începutul anilor "90, pe care se luptau granzii României. Ultimul său meci în Liga 1 a fost pe banca unei echipe ce nu mai există acum, la U Craiova, pe 22 mai 2005, cu Unirea Alba Iulia (1-2). Olteanul este acum la a 19-a formaţie pe care a antrenat-o în carieră, pe Ştiinţa pregătind-o în 4 rînduri! Pe Electroputere Craiova a luat-o din liga secundă şi-a dus-o pînă în cupele europene, în 1992, cînd a încheiat Divizia A pe locul 3. Cu Universitatea Craiova a terminat pe locul 3 şi-a luat Cupa României. La începutul anilor "90, indiferent că a fost la cele două formaţii din Craiova sau la FC Naţional, Bondrea s-a luptat pentru supremaţie în fotbalul românesc. Ca fapt divers, Gaz Metan Severin este un club fondat în 2007.

Popa invincibil
Ionuţ Popa, 59 de ani, revine după nici un an în Liga 1, el părăsind Mioveniul, care a şi retrogradat, după un eşec în luna august 2011 la Tîrgu Mureş. Ieşeanii au reuşit un parcurs impresionant în această primăvară, de 13 meciuri fără înfrîngere. Clubul Sportiv Municipal Studenţesc Iaşi este o formaţie fondată în august 2010! La Iaşi, dar la Politehnica, Popa a fost un "Ferguson de România", activînd vreme de 5 ani, între 2004 şi 2009.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.