Tenis

"Djokovici poate să fie lîngă Borg şi Nadal" » Wilander pune o singură condiţie

Novak Djokovici s-a calificat în semifinale la Roland Garros, acolo unde va juca împotriva lui Roger Federer (foto: reuters.com)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 06 iunie 2012

Mats Wilander, suedezul triplu cîştigător de Roland Garros, crede că Novak Djokovici are şansa să devină unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, dacă reuşeşte să cîştige turneul disputat pe zgura pariziană

În cazul în care ridică Trofeul Muschetarilor, Djokovici poate fi primul jucător după legendarul Rod Laver care deţine simultan toate cele patru trofee de Grand Slam. Înaintea australianului, performanţa a fost reuşită doar de Don Budge, în perioada romantică a tenisului (1938).

"O victorie la Roland Garros l-ar plasa pe Djokovici printre cei mai mari, alături de Borg şi, poate, Rafa Nadal. Nu contează că nu a reuşit Grand Slam-ul într-un an calendaristic. Gîndiţi-vă că Rod Laver a cucerit trei trofee de Grand Slam care se disputau pe iarbă, ceea ce a fost puţin mai simplu. Patru trofee consecutive, asta e tot ce contează!".

Mats Wilander a ţinut să precizeze: "Totuşi, chiar şi cu o asemenea performanţă, Djokovici nu s-ar putea clasa deasupra lui Federer".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.