EURO 2012

Avantajul de a fi gazdă Euro » Platini: ”La nivel de infrastructură, Ucraina şi Polonia au făcut un salt de calitate de 30 de ani”

Polonia va deschide Euro, primind vineri Grecia pe stadionul ”Național” din Varșovia, refăcut de temelii (foto: Reuters)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 06 iunie 2012

32 de miliarde de euro au cheltuit Polonia şi Ucraina pentru pregătirea turneului final al Euro 2012, dintre 8 iunie şi 1 iulie. Prima a băgat mîna în buzunar mult mai adînc: 28 de miliarde de euro. Beneficiile vor fi însă pe termen lung. O susţine chiar preşedintele UEFA, Michel Platini

"La nivel de infrastructură, de reţele de comunicaţii, Ucraina şi Polonia au făcut un salt de calitate de 30 de ani. Rămîne o moştenire foarte importantă după Euro, lucruri care uşurează viaţa oamenilor. Cînd cele două ţări au dorit organizarea Euro, nu şi-au dat seama de dificultatea investiţiei. Şi-au dorit ceva grandios, dar şi-au dat seama că va fi scump, complicat şi că au nevoie de experţii UEFA", a zis Platini într-o conferinţă de presă, la Varşovia.

Francezul pretinde că a ajuns specialist în aeroporturi cu ocazia organizării Euro-2012: "Am inaugurat toate noile terminale ale aeroporturilor din Ucraina. În ultima vreme, am devenit mai expert în aeroporturi decît în fotbal. Totul a trebuit să fie construit pentru Euro, în Polonia a fost mai uşor, în Ucraina mai dificil. Azi sînt mulţumit, deşi nu va fi totul perfect. Dar polonezii şi ucrainenii au pus suflet, vreau să le mulţumesc şi să-i felicit în numele fotbalului. Cu toată modestia cred că acest Euro-2012 va fi o reuşită".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.