Liga 1

Perlele lui Bonetti » Lista incredibilă a jucătorilor doriţi de italian la Dinamo

Liberi de contract de toate vîrstele, marfă pentru Dinamo să intre în grupele Europa League

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Lista de mercato a italianului este pestriţă: un fundaş care vrea să se lase de fotbal, unul dintre copiii lui Mancini, plus africani de viitor, observaţi de tehnician pe cînd era selecţionerul Zambiei.

Dario Bonetti a plecat ieri pentru o săptămînă acasă, în Italia, însă a lăsat în urmă o listă cu propunerile sale în privinţa acestui mercato de vară. Unele din opţiunile sale au ridicat semne de întrebare şefilor, care au luat act de propunerile, considerate "pestriţe", ale peninsularului.

Pensionarul...
Tehnicianul vrea să scape de 8 jucători, adică de Dănciulescu, Munteanu, Bălgrădean, Moţi, Pulhac, Luchin, Platini şi Strătilă, dar a propus aducerea unui fundaş italo-argentinian, care face 35 de ani peste două luni şi care ar vrea să se lase de fotbal dacă nu-şi găseşte alt angajament în această vară!

Este vorba despre Luciano Zavagno, stoper de 1,82 de metri, care a jucat în ultimul sezon la Torino, proaspăt promovată în Serie A.

Apărătorul a strîns 6 prezenţe în ultima ediţie, dintre care, în 2012, doar 9 minute într-un singur meci, la început de mai! Bonetti a dat asigurări că "e fundaş bun, puternic, ar fi de acord să vină în România". Oficialii s-au amuzat: "Normal, îl înscriem şi la Casa de Pensii cu ocazia asta!".

...şi copiii
Bonetti nu s-a lăsat şi i-a propus şi pe băieţii lui Roberto Mancini, managerul lui Manchester City! "Mă cunosc cu el de atîţia ani, îi ştiu şi pe copii, sînt puşti de viitor, pe unul dintre ei am putea să-l aducem sub formă de împrumut", a transmis italianul.

Cei doi sînt atacantul Andrea Mancini (19 ani) şi aripa dreaptă Filippo Mancini (21 de ani). Amîndoi şi-au făcut junioratul la Inter Milano, iar acum sînt la "tineretul" echipei "cetăţenilor".

Andrea a jucat, în 2012, 7 meciuri la Fano, în liga a 5-a italiană, a revenit la City, iar tatăl său l-a anunţat să-şi găsească echipă că nu-l mai ţine la Manchester! În ceea ce-l priveşte pe Pippo, el a mai fost în lotul unor formaţii obscure din liga a 5-a italiană, iar, momentan, e liber de contract.

Anonimul de la St. Etienne
Pe lîngă faptul că a promis aducerea a trei jucători pe care îi ştie din perioada cînd era selecţionerul Zambiei, Bonetti a mai propus un fotbalist tînăr de la St. Etienne. "E de perspectivă, rapid, ar putea veni măcar în probe", a spus italianul despre respectivul.

"L-am căutat în lotul francezilor şi nu apărea acolo, ni s-a spus că e de la echipa secundă a lor. O să mai vedem", au declarat oficialii, care vor lua legătura şi cu Bănel Nicoliţă. Dario a mai propus în iarnă doi zambieni, de 19, respectiv 21 de ani, Kvarme şi Hendriks, iar Dinamo i-a adus şi le-a dat drumul să plece peste alte trei zile.

11 echipe a bifat Zavagno în cariera sa, în 18 ani: Union Santa Fe, Strasbourg, Troyes, Derby County, Ancona, Estudiantes, Catania, Ionikos, Pisa, Ancona şi Torino

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Eric: "Sper să vin liber"
Dorit de Dinamo, de CFR Cluj şi de Mediaş, Eric de Oliveira a plecat pentru o săptămînă şi speră să se rezolve situaţia sa cu Karpati Lvov: "Am avut convorbiri cu mai multe cluburi din România, vreau să mă întorc aici, să văd unde, ori în Ardeal, ori în Capitală. Mai întîi, să-mi rezolv situaţia, să văd dacă pot pleca liber din Ucraina. Oricum, de acolo n-am mai primit ultimele trei salarii, aşa că vreau să facem pace şi să mă duc pe drumul meu".

"Nici Mou nu-i dă afară pe cei 8!"
Borcea a fost intransigent la Contraatac la GSPTV: "Exclus să plece vreunul dintre cei opt jucători, am vorbit şi cu Dario, mi-a zis că a negat oficial. Nici dacă vine Mourinho respectivii nu pleacă, pentru că acum nu avem alţii mai buni decît ei! Acţionarii fac politica de transferuri, nu antrenorii. Un tehnician vine şi pleacă, noi dăm banii. Nu e problema antrenorului cine pleacă, noi decidem dacă aducem sau vindem. Cum să-l dăm afară pe Bălgrădean cînd am avut ofertă pe el de două milioane de euro şi n-am fost de acord să plece? Sau Luchin, pe care puteam să-l vindem pe 1,2 milioane de euro. Cum să renunţăm gratis la ei?!".

Kone vine luni
Dorit de CFR Cluj, dar şi de cluburi din Franţa, Spania, Germania, Rusia, Djakaridja Kone, 26 de ani, va sosi luni la Bucureşti pentru a discuta cu acţionarii dinamovişti, contractul său expirînd la finele lunii. Bonetti şi şefii "cîinilor" sînt siguri că africanul va continua în Ştefan cel Mare, deşi apropiaţi ai clubului se amuză cînd aud aceste versiuni. "Am vorbit cu Kone, mi-a zis că vrea să rămînă la Dinamo, eu sper că el mai crede în acest proiect frumos, e un fotbalist important pentru noi. În proporţie de 90 la sută va continua", a spus antrenorul "cîinilor".

"Cîinii" luaţi peste picior
Apropiat al clubului, Victor Becali s-a amuzat de "lista neagră" a lui Bonetti: "Poate Dinamo a dat peste o mină de aur sau de petrodolari de vrea să scape de opt jucători foarte importanţi. Mi-e greu să cred că i-ar putea lăsa liberi pe aceşti titulari. Cîştigarea Cupei României poate să fie o păcăleală, pentru că ei vor întîlni o superechipă în play-off-ul Europa League. Pînă la urmă, lista asta mi se pare amuzantă. Oricum, de-abia aştept să revină Cristi Borcea în ţară să-mi facă şi mie cunoştinţă cu Bonetti, cel care antrenează cu ochelarii de soare la ochi".

Inbox
- Gicu Grozav este şi pe placul lui Bonetti, antrenorul afirmînd: "Este un jucător foarte puternic, iar antrenorii îşi plasează astfel de jucători mari pe listele lor. Dar şi la Dinamo sînt astfel de fotbalişti ce trebuie să continue, mai sînt şi alţii care trebuie să vină, acţionarii vor decide".
- Andrei Cristea e aşteptat astăzi să discute cu Nicolae Badea. Dacă Dinamo îi face o propunere interesantă, atacantul de 28 de ani va semna cu roş-albii. Deşi mai are oferte consistente de la Cottbus şi de la Ingolstadt, ambele din Zweite Bundesliga.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.