EURO 2012

Tentaţia catenaccio » De Rossi va fi noul Beckenbauer italian. Prandelli vrea să îl folosească fundaş central

Pentru a rezista spaniolilor, Italia adoptă strategia folosită de Mourinho la Inter în semifinala Ligii cu Barcelona

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Adept al unui joc ofensiv în preliminarii, selecţionerul Prandelli va reveni la tradiţionalul stil al ”squadrei azzurra”, distribuindu-l mîine pe mijlocaşul Romei în dublu rol, de stoper şi regista.

Ceea ce a construit în 2 ani în preliminarii a şters cu buretele în doar cîteva zile. Italia renunţă la stilul ofensiv, de posesie, cu care a impresionat cîştigînd grupa, şi revine la clasicul "catenaccio". Speriat de înfrîngerea cu Rusia (0-3), al treilea amical pierdut consecutiv!, selecţionerul Cesare Prandelli şi-a revizuit sistemul defensiv, mai ales după ce s-a accidentat "stîlpul" Barzagli: "Cu toţii am fost surprinşi de fragilitatea noastră în apărare şi era nevoie să schimb urgent ceva pentru a ne regăsi încrederea".

Noul Beckenbauer
Prandelli vrea să surprindă Spania la debutul său în grupa C cu "Kaiserul" De Rossi! Jucătorul Romei devine un Beckenbauer italian, interpretînd un dublu rol, jucat recent şi de Busquets la Barcelona, în sistemul 3-5-2 gîndit de selecţioner. Daniele va coborî stoper între Bonucci şi Chiellini şi va urca apoi lîngă Pirlo pe faza de construcţie, italienii cîştigînd un mijlocaş, dar asumîndu-şi riscuri. "E o surpriză şi pentru mine, dar mă voi adapta tactic şi voi fi un lipici între defensivă şi mijloc", a explicat De Rossi.

Luis Enrique l-a "inventat" pe De Rossi fundaş central în sezonul trecut la Roma. Şi soluţia chiar a dat satisfacţie în meciurile cu Juventus şi Inter. "Şi eu sînt curios să văd cum va merge", admite Prandelli.

Echipa posibilă a Italiei: Buffon - Bonucci, De Rossi, Chiellini - Maggio, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta, Balzaretti - Balotelli, Cassano

"Vreau să le amintesc spaniolilor că antica Italie a cîştigat cu stilul ăsta atîtea trofee. Joci frumos sau urît, nu contează decît rezultatul" (Thiago Motta, mijlocaş Italia)

0 goluri a primit Italia în cele 3 dueluri de la Euro contra Spaniei. Ultima şi singura victorie oficială a ibericilor în 10 partide a fost la JO 1920

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.