EURO 2012

VIDEO A înviat "Sbornaia" » Rusia debutează cu un 4-1 şi aruncă mănuşa granzilor de la Euro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 09 iunie 2012

Viteziştii din atacul echipei lui Dick Advocaat au etalat un fotbal încîntător, dezmembrînd de patru ori Cehia, care n-a contat decît în starurile de repriză. VEZI AICI VIDEO!

Pe stadionul Municipal din Wroclaw, Cehia începe tare meciul cu Rusia. În minutul 4, Aniukov preia cu mîna în careul asediat al "roşilor", dar Webb nu dă nimic. Kadlec (5) trimite cu capul puţin peste poartă. Ruşii stau la cutie, parcă nu s-au trezit. Ies prima dată pe contră abia în minutul 14, cînd Arşavin scoate excelent pentru Kerjakov, dar acesta trimite pe lîngă poartă.

Iadul roşu
A fost doar un avertisment. Un minut mai tîrziu, vine un atac letal, centrare Şirokov, bară Kerjakov, gol Dzagoev (15). De aici, filmul se rupe pentru cehi, iar ruşii, cu katiuşele Arşavin, Şirokov, Kerjakov, Jirkov şi Dzagoev, zboară încîntător spre poarta lui Cech. Dzagoev e singur, dar trage aiurea. Replică slabă Rezek (23), Malafeev reţine simplu. Şi iar intră Arşavin, cine să-l oprească?!, pasă printre, Cech n-a uitat de lovitura la cap, ezită contactul, iar Şirokov îi dă o scăriţă felină: 2-0.

Cehii se întorc în terenul ruşilor. Dar Rosicky e doar o umbră, Baros nu se întîlneşte mai deloc cu mingea, iar Jiracek şi Pilar nu se pot bate singuri cu toţi ruşii. Tot elevii lui Advocaat sînt periculoşi pe contre, însă Kerjakov ratează iar lovitura letală.

Imposibil de oprit
La reluare, pare că e acelaşi meci. Kerjakov, iar singur la 16 metri, trage aiurea. Şi Cehia se trezeşte, Plasil dă o pasă pe uliţa rusă, iar Pilar (52) ţîşneşte şi reaprinde speranţa alor lui: 2-1. De aici ruşii atacă la baionetă, Arşavin e stăpînul terenului, dar Kerjakov ratează, ratează. Cehia nu prea se apropie de poartă. Advocaat se satură, îl scoate pe Kerjakov, Dzagoev (79) nu mai iartă. Iar Pavliucenko (82) dă lovitura de graţie, 4-1, cu un eurogol. Păzea, s-a întors "Sbornaia"!

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Lupescu în tribună
Ionuţ Lupescu, fostul director general al FRF, actualul consilier pe probleme de dezvoltare a fotbalului la UEFA, a asistat aseară la meciul Rusia - Cehia chiar de lîngă Gianni Infantino, secretarul general al forului european. Nu lipseşte de la Euro nici Gică Popescu, membru în Comisia de Disciplină UEFA.

Golul zilei, după 9 minute de joc!
Rusul Pavlyuchenko, introdus în minutul 73 al partidei cu Cehia, a reuşit golul zilei la Euro: după doar 9 minute pe teren, înlocuitorul lui Kerzhakov încercase un singur şut, de la distanţă, blocat de apărarea cehă. Însă în minutul 82 a preluat în colţul stîng al careului lui Cech, l-a întors de două ori pe Hubnik, s-a îndreptat spre centru, după care a şutat puternic sub transversală. 4-1 pentru Rusia şi reuşita cu numărul 21 la "naţională" pentru vîrful de 30 de ani al lui Lokomotiv Moscova .

Debut pentru selecţionata Zenit
Fost antrenor la Zenit St. Petersburg, olandezul Advocaat a ales să înceapă aseară Euro 2012 cu o formulă de start a Rusiei în care au apărut nu mai puţin de 7 fotbalişti de la Zenit! Printre ei şi Arshavin, legitimat la Arsenal dar împrumutat în acest sezon la clubul rus. Nici restul de patru titulari n-au provenit de la echipe din afara ţării natale, ci de la CSKA Moscova şi Anji!

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

 

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.