EURO 2012

Toni critică selecţia lui Prandelli: "Ne lipseşte un atacant tipic italian: înalt şi puternic"

Balotelli şi Cassano formează cuplul de atac al Italiei. foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 10 iunie 2012

Luca Toni, 35 de ani, aşteaptă cu nerăbdare duelul Spania-Italia, din această seară, de la 19:00, TVR 1 şi liveTEXT pe GSP.RO. Atacantul care evoluează în prezent la Al Nasr a bifat 47 de selecţii pentru "Squadra Azzura".

Toni a fost surprins de selecţia făcută de Prandelli. "E o listă ciudată şi pentru mine. Ne lipseşte un atacant tipic italian: înalt şi puternic", spune Toni, făcînd referire la absenţele lui Pazzini, Osvaldo sau Matri.

"Spania e cea mai bună naţională din lume, va fi un test bun pentru Italia", spune fostul jucător al lui Juventus.

Toni nu e foarte entuziasmat de lotul lui Prandelli: "El vrea să imite modelul Spaniei şi e pentru prima dată cînd Italia va juca aşa. Nu ştiu dacă e bine sau e rău, dacă învinge va fi văzut drept cel mai bun selecţioner din lume, dacă pierde, va avea probleme, pentru că, insist, lista de convocaţi e un pic ciudată.

Prandelli are mare încredere în Cassano şi Balotelli. Mario nu are experienţă prea multă ca internaţional, nu e genul de jucător care să fi fost decisiv în cîştigarea a două, trei trofee, dar poate fi una dintre stelele acestui turneu. Sper, pentru mine, pentru Italia şi pentru Prandelli că vom face un turneu bun".

Ca şi spaniolii, Toni crede că Pirlo va fi motorul Italiei:

"Pirlo e vedeta echipei, am jucat alături de el timp de 6 ani la naţională şi pot să spun că e cel mai bun. Fără Pirlo sau dacă Pirlo nu e într-o zi bună, Italia va avea probleme, cu siguranţă. A jucat senzaţional în acest sezon şi ar putea fi ultimul Euro pentru el, aşa că va lupta să lase o impresie bună".

Despre prezenţa multor jucători de la Juve în naţională: "Prandelli ar putea folosi aceeaşi schemă în defensivă, unde Juventus a dovedit că e foarte puternică".

Îi avertizează pe spanioli: "Faptul că ai o posesie mai bună nu-ţi garantează victoria. Nu uitaţi ce s-a întîmplat în finala Ligii Campionilor, între Bayern şi Chelsea. Cert e că meciul nu se va încheia la egalitate!"

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.