Nationala

Andrei Manole, puştiul care s-a fotografiat cu Ratko Buturovici, a mai fost implicat în scandaluri: "Sînt printre voi, dar nu sînt unul dintre voi"!

+6 Foto
Andrei Manole joacă la FC Argeş

Articol de Cristian Marinescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Acesta e tatuajul inscripţionat pe abdomenul atacantului de la FC Argeş: e un mesaj folosit şi de Mutu. Mai are pe corp alte 3-4 înscrisuri şi desene similare. Vara trecută, a fost acuzat că l-a bătut măr pe un puşti japonez din Piteşti, căruia îi luase prietena!

Vi-l amintiţi pe Andrei Manole, unul dintre puştii de la "naţionala" U19 care, la Novi Sad, s-a pozat recent cu celebrul interlop sîrb Ratko Buturovici, chiar înaintea partidei Serbia - România (3-0) din turneul de calificare pentru Euro 2012 la juniori? Ei bine, atacantul de la FC Argeş are în spate nu numai această ispravă, ci scurta lui poveste în lumea fotbalului e deja plină de episoade controversate: scandaluri, fiţe, tatuaje.

"Football is my life"
Asemănarea lui Manole cu Mutu nu vine doar din faptul că amîndoi sînt piteşteni, au apărut la braţul aceluiaşi mafiot, iar băiatul e comparat în Trivale cu "Briliantul". Cei doi mai au un punct comun: adoră tatuajele! Iar Andrei şi-a scris în zona abdominală un mesaj pe care-l are şi Mutu: "Sînt printre voi, dar nu sînt unul dintre voi"!

Nu e însă singurul tatuaj: mai are unul pe mîna stîngă, "Football is my life". Plus altul pe dreapta: un înger. "Mi-a arătat şi nişte înscrisuri în chineză, mici teribilisme!", punctează antrenorul care l-a descoperit, Gheorghe Cristian. Iar toate aceste tatuaje tronează la loc de cinste pe pagina de facebook a lui Manole, ca o emblemă a personalităţii sale.

Bani pentru taxi
Altă istorie. Vedetă locală, Manole a intrat în conflict vara trecută cu conducerea alb-violetă dintr-un motiv neobişnuit. Jucătorul face naveta cu maxi-taxi de la Ştefăneşti la Piteşti, iar clubul îi plătea abonamentul. Internaţionalul de juniori a cerut însă bani în plus pentru taxi, deoarece nu avea cu ce ajunge din centru la stadion! Divergenţele au fost ascuţite, dar s-au aplanat finalmente.

"Dacă aţi afla că am un salariu de 12 milioane şi prime foarte mici, veţi înţelege de ce-mi doresc enorm să plec imediat de la FC Argeş, la un club din liga întîi", se justifică acum, dezamăgit, Manole.

"Am fost provocat, am răspuns cu o palmă"
Cea mai urîtă poveste provine însă dintr-o bătaie cu un asiatic! Adică o nouă apropiere de idolul Mutu, devenit celebru pentru conflictele sale personale! Toamna trecută, Manole l-a tăvălit pe Imamura Kenji (15 ani), un tînăr nipon care locuieşte în Piteşti, mama lui fiind româncă, iar tatăl japonez. Băiatul avusese o relaţie cu prietena lui Andrei şi, într-o seară, i-a telefonat.

Mama lui Kenji, Monica, explica: "A vrut doar s-o întrebe ce mai face. Altceva n-a mai vorbit cu ea. Iar a doua zi, Manole l-a căutat şi l-a bătut bestial". "Era gelos că i-am luat prietena, m-a provocat, i-am răspuns cu o palmă şi atît! Totul s-a încheiat!" e versiunea puştiului, care mai are contract cu Argeşul încă 4 ani şi jumătate.

9 meciuri şi 2 goluri a strîns Manole în 2012 în tricoul "naţionalei" U19: a jucat 21 de partide pentru FC Argeş în sezonul trecut, în L2

"Leo vrea mult de la viaţă şi de la fotbal. E motivat şi va ajunge sus dacă va continua să muncească. I-am zis că dacă îşi face treaba pe gazon, asta e tot ce mă interesează. Restul, tatuaje, inele, e treaba lui cum se simte bine!" (Gheorghe Cristian, primul antrenor al lui Manole)

"Dacă ai suflet rău în tine / Atunci eşti văzut mai bine / Atunci te respectă lumea / Cînd există frica şi ruşinea"

(Motto-ul lui Manole de pe pagina sa de facebook)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.