EURO 2012

Gică Craioveanu explică eroarea lui Del Bosque împotriva squadrei azzurra: "Nu poţi cuceri Euro fără vîrf"

+2 Foto
Gică Craioveanu vrea să urmărească toate meciurile de la Euro

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul internaţional critică strategia selecţionerului Spaniei, dar aplaudă Italia: "S-o vezi jucînd fotbal de atac, de posesie, e o minune".

Puţin supărat Gică Craioveanu ieri, la o zi după Spania - Italia. El, atît de apropiat sufleteşte de Furia Roja - a şi comentat meciul la un post de radio iberic -, era nemulţumit de tactica lui Vicente del Bosque, care a ales să joace fără vîrf contra squadrei.

- Gică, te-a surprins strategia Spaniei?
- Să fie clar: nu poţi cuceri Euro fără vîrf! Renunţînd la numărul 9, Del Bosque a vrut mai multă posesie la mijloc şi, a sperat el, infiltrările din linia a doua să creeze surpriza, imprevizibilul. Fabregas a jucat vîrf fals la Barca, a dat şi gol cu italienii duminică, dar... Ce mai, a fost o greşeală a lui Del Bosque, Spania a redevenit Spania de-abia după intrarea lui Torres în centrul atacului.

- De ce?
- Pentru că Torres i-a ţinut sub presiune pe fundaşii centrali italieni, pe Bonucci şi Chiellini, care au fost fericiţi 75 de minute. După, într-un sfert de oră, Torres şi-a creat două-trei ocazii mari.

"I-aş fi pasat lui Navas şi eram fericiţi de victorie"

- Dar la ultima, Navas era liber pe dreapta. Dacă Torres îi pasa, cu Buffon în mijlocul careului, Navas ar fi rămas cu poarta goală...
- ... Şi Torres a tras, acel lob peste poartă, în loc să paseze. Corect. Ştii cum e, atacanţii sînt egoişti.

- Tu ai fi reacţionat la fel, ca vîrf?
- Niciodată! Eu eram altruist, l-aş fi deschis pe Navas şi eram fericiţi cu toţii, la 2-1 la sfîrşit. Numai că Torres trăieşte sub o mare presiune în ultima vreme. Un gol l-ar fi descătuşat.

- Totuşi, de ce n-a reuşit Spania să-şi facă jocul?
- A fost meritul Italiei! Bine, Busquets, Xabi Alonso şi chiar Xavi, folosit puţin mai în dreapta, au cam suferit, n-au prea fost în apele lor. Plus că spaniolii trebuie să folosească mai mult fundaşii laterali în atac, mai ales pe Arbeloa. Însă Italia mi-a plăcut mult de tot.

"O plăcere să vezi Italia de azi"

- Ce ţi-a plăcut?
- În primul rînd, faptul că De Rossi a fost retras în centrul apărării de trei. Să ai un om care să iasă din defensivă cu mingea la picior e mare lucru. Inspirat, Prandelli!

- Atît?
- Cum atît? E o minune să vezi Italia jucînd pentru posesie, ţinînd mingea, pasînd! Asta, da, o plăcere!

- Ai scăpat vreun joc de la Euro?
- Eu? Nici vorbă! Nu o să pierd nimic. Le comentez pe toate la radio.

- Olanda, cu care vom juca în preliminariile viitoare, cum ţi s-a părut la 0-1 cu Danemarca?
- Olanda nu-mi place. Am spus-o dinaintea turneului: pentru mine, nu e favorită! Unii cred că au gîndit: "Gică, ăsta, e prost, e diliu?". Dar uite că am avut dreptate! Şi îţi mai zic ceva: Olanda nu trece de grupe! Cu apărarea aia, mamă, atît de rudimentară!, nu se califică!

"Renunţînd la numărul 9, Del Bosque a vrut mai multă posesie la mijloc, dar a greşit. Spania a redevenit Spania în ultimul sfert de oră, după intrarea lui Torres" (Gică Craioveanu)

"Mi-a plăcut că De Rossi a fost retras în centrul apărării la italieni. Să ai un om care să iasă din defensivă cu mingea la picior e mare lucru. Inspirat, Prandelli!" (Gică Craioveanu)

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.