Liga 1

Vişiniii îşi anunţă hegemonia în Liga 1 » Andone: ”Vrem eventul şi grupele Champions League”

Clujenii lucrează la condiția fizică în prima parte a pregătirilor

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ioan Andone vrea un lot de 28 de jucători şi s-a declarat mulţumit de fotbaliştii pe care Paszkany i-a transferat în această vară.

CFR s-a reunit ieri dimineaţă. Ioan Andone a avut la dispoziţie 28 de jucători, chiar şi în condiţiile în care de la primul antrenament au lipsit 6 fotbalişti. Dintre noile achiziţii, doar Sepsi, Valente şi Deac s-au pregătit sub comanda "Fălcosului".

Felgueiras e aşteptat în aceste zile la Cluj, în timp ce fundaşul Ivo Pinto va ajunge în cantonamentul din Austria. Ioan Andone s-a declarat încîntat de lotul cu care va ataca grupele Champions League şi a adăugat că obiectivele clujenilor sînt realizabile

- Domnule Andone, aveţi la dispoziţie un lot de peste 30 de jucători. Cîţi vor pleca în primul cantonament?
- Pînă sîmbătă, la plecarea în primul cantonament, vom face o listă care va conţine 28 de jucători. Ei vor pleca în primul stagiu. Mai mult, aşteptăm încă două transferuri, sîntem în tratative avansate, un fundaş dreapta şi un atacant. Am nevoie de un lot numeros, pentru că am putea juca în tur 30 de meciuri, într-o perioadă de 4 luni şi jumătate. Intenţia mea e de a rula toţi jucătorii, pentru a face faţă pe toate fronturile.

- Sînteţi mulţumit de achiziţiile de pînă acum?
- Da, ne-am întărit foarte bine pe benzi. Acolo eram vulnerabili, am simţit-o în finalul sezonului trecut, cînd a trebuit să improvizez în multe rînduri. Acum, de exemplu, pe posturile de fundaşi laterali, am chiar cîte 3 variante şi putem spune că avem cei mai buni jucători de bandă din ţară. Acest lot predispune la un modul 4-4-2, aşa a fost construit, dar pot juca fără probleme şi cu 3 atacanţi. Sînt soluţii, iar această situaţie e ideală pentru un antrenor.

"O să înceapă atacurile"

- Credeţi că obiectivele impuse de conducere sînt realizabile? Iuliu Mureşan vorbea de cîştigarea eventului şi de accederea în grupele Champions League.
- Ar fi culmea ca o campioană să-şi propună locul al doilea în următorul sezon. E logic ca obiectivele să rămînă aceleaşi. Eu sînt interesat, într-o primă fază, să cîştigăm Supercupa. Preşedintele a vorbit cu jucătorii, la vestiar, şi le-a spus că au datoria să cucerească acest trofeu. Apoi le vom lua pe rînd. E un timp destul de scurt pentru pregătire. Cînd transferi peste 4 jucători, ai automat o problemă în ceea ce priveşte relaţiile de joc, capitol la care CFR oricum a suferit în campionatul trecut.

- CFR nu a reuşit să se impună doi ani la rînd în competiţia internă. E o provocare să vă apăraţi titlul de campion?
- Va fi mult mai greu faţă de sezonul 2011-2012, dar va fi cu atît mai frumos dacă vom reuşi. Sînt sigur că atacurile la adresa noastră se vor intensifica şi vor fi încă şi mai virulente. Toţi vor încerca să ne doboare de pe locul 1, să ne destabilizeze încă de la început.

"Şi noi, şi alte echipe ne-am întărit. Wesley a fost cel mai bun anul trecut, să vedem dacă se va obişnui cu atmosfera de la Steaua, cu Gigi. Sînt fotbalişti care au nevoie de un an sau doi de acomodare cînd fac pasul la o echipă care se bate la titlu" (Ioan Andone, antrenor CFR Cluj)

8 trofee a cîştigat CFR Cluj în perioada 2008-2012

Lotul prezent la reunire:
Portari: Stăncioiu, Mincă, Amadio
Fundaşi: Panin, Maftei, Piccolo, Cadu, Nuno Diogo, Rada, Sepsi, Camora, Nicoară, Cornel Ene (junior), Edimar
Mijlocaşi: Diogo Valente, Deac, Bakary Sare, G. Mureşan, Rui Pedro, Godemeche, Hora
Atacanţi: Kapetanos, Sougou, Ronny, Batin, S. Buş, Mîndruşcă (CFR II), L. Ganea
Absenţi: Felgueiras, Lionn, Celestino, Bastos, Kivuvu (toţi, învoiţi), Ivo Pinto (vine direct în cantonament)

ALTE ŞTIRI DESPRE CFR:

Nume noi în staff-ul lui Ando
Ioan Andone a renunţat la antrenorul cu portarii, Daniel Tudor. În locul acestuia a fost adus Ion Manu, cel care a lucrat la Cluj şi în precedentul mandat al "Fălcosului". Mai mult, Ando are şi un nou secund, Iulian Mihăescu, cel cu care a mai colaborat la Dinamo. Din staff-ul lui Andone vor mai face parte Francisc Dican (secund), Ionuţ Moşteanu (metodist) şi Paolo Potocnik (preparator fizic).

Valente, la primul antrenament
Portughezul Diogo Valente (27 de ani, foto) s-a antrenat pentru prima oară în tricoul echipei feroviare. El a fost ajutat de fostul său coleg de la Academica, Modou Sougou, care i-a tradus indicaţiile lui Ioan Andone. Valente s-a consultat cu senegalezul şi cu portughezul Cadu, înainte de a semna cu CFR. "Cu Ricardo am jucat la Boavista. Am discutat cu ei înainte de a veni în România. A contat în alegerea mea faptul că voi putea juca în cea mai prestigioasă competiţie din Europa", a spus Valente.

"Antal? Da şi nu!"
Iuliu Mureşan a lăsat să se înţeleagă că l-ar putea transfera pe Liviu Antal de la Oţelul, în anumite condiţii. Clujenii aşteaptă să vadă dacă jucătorul va fi declarat liber de contract la comisii. "Dacă ne interesează Antal? Şi da, şi nu!", a spus Iuliu Mureşan. Acesta a adăugat că feroviarii vor mai aduce un atacant, care va ajunge în cantonamentul din Austria. "E un jucător de valoare, pe care CFR îl urmăreşte de mult timp", a spus şi Andone.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.