EURO 2012

FOTO&VIDEO Război la Varşovia » Suporterii polonezi şi cei ruşi s-au încăierat înaintea meciului de la Euro

+14 Foto
Un rus bătut de trei polonezi

Articol de Marius Mărgărit  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fanii polonezi şi ruşi s-au bătut înainte de meci, poliţiştii fiind nevoiţi să folosească tunuri cu apă, bastoane şi gaze lacrimogene pentru a-i despărţi. Cîţiva zeci de suporteri au fost reţinuţi.

Dacă în Ucraina a fost linişte, atmosfera a explodat ieri la vecinii polonezi. Aşa cum era de aşteptat, prologul partidei cu Rusia de la Varşovia a fost marcat de incidente de proporţii între fanii celor două echipe.

VEZI VIDEO CU INCIDENTELE!

Ruşii au mărşăluit prin oraş
Încă înainte de startul Euro, fanii ruşi, în jur de 10.000, au cerut şi au obţinut dreptul de a mărşălui prin Varsovia spre Stadionul Naţional. Încadraţi de forţele de ordine, ei scandau "Vrem să cîştigăm!" şi "Rusia!". Rivalii polonezi i-au înjurat, ruşii au răspuns aruncînd cu sticle. Poliţiştii au reuşit să ţină departe cele două galerii.

Ciocniri violente au avut însă loc în preajma arenei. Au fost folosite tunuri de apă, bastoane şi gaze lacrimogene pentru a-i opri pe ultraşii polonezi, care au sărit la bătaie.

S-au operat şi cîteva zeci de arestări. "Este cea mai mare încercare pentru forţele de menţinere a ordinii pe care am avut-o vreodată în capitală", a recunoscut ministrul de interne polonez Jacek Cichocki.

10 răniţi, dintre care 3 în stare gravă, şi 56 de arestaţi este bilanţul provizoriu al ciocnirilor violente de aseară

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.