Campionate

Irlandezii au gînduri războinice înaintea duelului cu Spania: "Pentru visul distrus!"

Casillas şi Given, un spaniol şi un irlandez, dau mîna după meciul de la CM 2002. Atunci a învins Casillas. // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Portarii celor două echipe s-au duelat şi în "optimile" CM 2002, cînd Spania a învins la penalty-uri. Given vrea revanşa, Casillas este precaut.

La Mondialul asiatic, Irlanda şi Spania s-au întîlnit în faza "optimilor". Ibericii au învins (1-1, 3-2 la 11 metri), într-un thriller cu cinci penaltyuri ratate, dintre care două apărate de Casillas.

"Spania era dezamăgitoare"
Shay Given este unul din cei trei irlandezi care au jucat şi atunci, ceilalţi doi fiind Duff şi Keane. "A fost o înfrîngere dezamăgitoare. Pe vremea aceea, Spania era văzută drept echipa care nu obţine nimic la turnee finale. În plus, trebuia să cîştigăm, am avut ocazii uriaşe în timpul meciului", rememorează portarul lui Aston Villa.

De partea cealaltă, Iker Casillas, unicul spaniol care a rămas din 2002, a fost mai reţinut în declaraţii: "Să nu ignorăm Irlanda. E genul de trupă care îţi strică sărbătoarea".

Negredo titular?
După ce a început meciul cu Italia fără nici un vîrf clasic, Del Bosque pare să fi schimbat tactica. La ultimul antrenament, antrenorul Spaniei l-a introdus în echipa "titularilor" pe Alvaro Negredo. Acesta l-ar fi convins că merită un loc de titular.

24 de meciuri a jucat Irlanda împotriva Spaniei, mai multe decît împotriva oricărei alte "naţionale". A cîştigat doar patru

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Acesta e locul cel mai potrivit pentru a face bani din pariuri. Cele mai importante informaţii, cele mai interesante pariuri, cele mai tari cote! Citeşti, pariezi şi cîştigi cu ponturile noastre!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.