EURO 2012

Bilici vs Pirlodependenţa » Cum vede Zvonimir Boban meciul dintre Croaţia şi Italia

+2 Foto
Italianul Pirlo (în albastru) zboară pe lîngă Xabi Alonso, care îl faultează

Articol de Gabriel Berceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Într-un interviu pentru 24sata din Zagreb, jucătorul lui AC Milan mai bine de un deceniu (1991-2002) vede drept principală slăbiciune a croaţilor cuplul de stoperi şi crede că partida se va decide în duelul Pirlo-Modrici.

Cu 51 de selecţii şi 12 goluri pentru Croaţia, Boban s-a instalat fabulos în galeria marilor fotbalişti ai ţării sale, alături de Prosinecki, Sucker sau Asanovici. Fostul mijlocaş comentează acum fotbal pentru SKY şi e renumit pentru francheţea opiniilor şi argumentelor sale.

"Slăbiciunea Croaţiei: fundaşii centrali"

- Întîi de toate, cine cîştigă?
- Munca e greu de pronosticat. Mai ales după primele întîlniri din grupă: Italia a jucat fantastic cu Spania, Croaţia chiar a arătat bine cu Irlanda. Croaţii au demonstrat calitate şi forţă fizică, deşi în faţa unui adversar departe de un nivel tehnic înalt.

- Care sînt punctele slabe şi cele tari ale croaţilor?
- Primul mare atu e capitolul fizic, fotbaliştii sînt într-o formă extraordinară. Al doilea atu, spiritul de echipă incredibil pe care Bilici l-a creat în aceşti ani. Slăbiciunile sînt în ultima linie defensivă, cuplul Schildenfeld-Simunici nu are multe meciuri împreună. Cu Irlanda nu s-a văzut pentru că linia de mijloc a fost fantastică.

"Italia pe posesie, contraatacăm pe flancuri"

- La ce nivel se poate face diferenţa?
- Dacă Italia joacă în 3-5-2, iar Croaţia în 4-4-2, "squadra azzurra" e obligată să valorifice posesia mai bună pe care o va avea. Iar Bilici trebuie să profite pe flancuri, în contraatac, lucru pe care Rakitici îl face poate cel mai bine.

- Ce ar trebui să schimbe Bilici?
- Nimic, ce să schimbi dacă totul merge? I-aş păstra pe Jelavici şi Mandzukici pentru pressingul formidabil pe care îl fac în ultima linie, vezi în cazul Irlandei. Efortul lor e util într-un meci cu Italia.

Ciocnirea Pirlo-Modrici

- Care vor fi jucătorii cheie?
- Fără îndoială, Luka Modrici! Dacă italienii sînt dependenţi de Pirlo, jocul croaţilor fără mijlocaşul lui Tottenham nu poate fi imaginat. Are o viziune formidabilă, e periculos în faţa porţii, un jucător responsabil şi care îţi confirmă încrederea. În fond, el este liderul echipei.

- Faptul că Bilici va deveni antrenor la Lokomotiv Moscova după turneu influenţează echipa?
- Nu, chiar nu. Aceasta este Croaţia lui Bilici! A creat-o piesă cu piesă, băieţii vor să-i mulţumească acum.

"Croaţia e motivul pentru care trăiesc, aş muri pentru ea! Dar asta nu-mi scade din dragostea pentru Italia, care mi-a oferit atît de multe!" (Zvonimir Boban)

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Acesta e locul cel mai potrivit pentru a face bani din pariuri. Cele mai importante informaţii, cele mai interesante pariuri, cele mai tari cote! Citeşti, pariezi şi cîştigi cu ponturile noastre!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.