Media

Fost membru în CA al TVR, Cristian Niţulescu apreciază că acordul cu Dolce are conotaţii penale: ”Cel mai jegos contract din istoria TVR!”

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Niţulescu e convins că în spatele refuzului constant de a fi prezentat contractul în plenul CA au stat interese ascunse: ”Prost management, prostie sau imbecilitate”


- Domnule Niţulescu, în scrisoarea deschisă pe care Vlad Enăchescu, şeful de la DolceSport, a prezentat-o ieri presei susţine că TVR a validat, prin Consiliul de Administraţie, contractul de sublicenţiere pentru Euro 2012.

- Nimeni n-a prezentat niciodată acest contract în Consiliu! Nimeni, niciodată! Preşedintele Lăzescu a anunţat doar sumele cu care s-au cumpărat competiţiile şi sumele pentru sublicenţiere. Documentul propriu-zis nu l-am văzut vreodată, deşi l-am cerut! Dar ni s-a servit celebra replică "Nu avem toner, data viitoare!". Şi data viitoare n-a mai existat!

"Dai meciuri de 3,6 milioane, primeşti 3 milioane. Unde e cîştigul?"
- E posibil însă ca acest contract să fi primit undă verde doar de la Comitetul Director?
- Nici vorbă! Comitetul Director e o structură mai restrînsă, aflată însă sub Consiliul de Administraţie. Pentru mine e de neînţeles următorul lucru: construieşti o şedinţă întreagă în jurul nevoii de bani, a crizei financiare din TVR, dar nu vii să explici concret, punctual, ce livrezi într-o sublicenţiere!

- Discutăm, după părerea dumneavoastră, de un contract cu iz penal?
- Cred că e penal! Şi, oricum, moral, nu poate sta în picioare. Aş spune chiar că e cel mai jegos contract din istoria televiziunii publice! TVR a dat 300.000 de euro pe fiecare meci de la turneul final, a cedat 12 partide la Dolce, adică echivalentul a 3,6 milioane de euro, şi a încasat doar 3 milioane de euro. Unde e cîştigul? Ca să nu mai pun la socoteală că în alea trei milioane intră şi 100 de ore de la Olimpiadă, plus alte competiţii sublicenţiate!

"Lăzescu a încercat să fenteze Consiliul TVR"
- Cît de mare e în această ecuaţie culpa lui Cosmin Cernat, şeful de la Sport?
- Nu-l acuz pe Cernat, nici pe Lăzescu. Dar cînd pui în discuţie evenimente de o asemenea importanţă şi te joci pe două milioane de euro, nu ştiu dacă e prost management, prostie sau imbecilitate. Cert e că Lăzescu a încercat să mintă, să fenteze Consiliul de Administraţie. De ce? Şi asta e o discuţie!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.