Ciclism

Continuă haosul înainte de Turul Franţei » Frank Schleck: "Nu o să fiu căpitan, fiindcă nu sînt în stare!" :O

:rel:d:bm:GF2E86D19DF01

Articol de Mitică Docan  —  luni, 18 iunie 2012

Luxemburghezul Frank Schleck, unica speranţă a echipei RadioShack-Nissan pentru Turul Franţei, spune că nu vrea rolul de căpitan, deoarece nu crede că îşi poate păstra pînă în iulie forma necesară pentru a se lupta pentru tricoul galben. Ciclistul în vîrstă de 32 de ani avea misiunea de a-l susţine pe Andy, fratele său, dar acesta nu va lua startul programat pe 30 iunie, în Liege, deoarece are o fractură de pelvis

Frank Schleck a fost criticat dur de Johan Bruyneel, după ce a abandonat Turul Italiei, dar s-a revanşat cu un Tur al Elveţiei încheiat pe locul secund, la 14 secunde de cîştigătorul Rui Costa (Movistar). În ciuda faptului că Turul Elveţiei este considerată o competiţie de pregătire a Marii Bucle, Frank a ţinut să se eschiveze şi să nu răspundă presiunii impuse de o eventuală numire în postura de lider al echipei RadioShack. Luxemburghezul a invocat programul haotic la care a fost supus de Johan Bruyneel, directorul sportiv, dar şi forma bună în care se află, cea care, paradoxal, nu l-ar putea ajuta să ducă un Mare Tur consistent. :S

"NU o să fiu căpitanul echipei! Eu m-am pregătit pentru cursele clasice din Ardeni, după care am fost aruncat în Turul Italiei fără să fi fost pregătit. Nu sînt o maşină. Trebuie să fim realişti. Deja sînt în forma foarte bună, deci, foarte probabil, nu pot să continui să mă menţin la acest nivel. Uitaţi-vă la Contador! Anul trecut a cîştigat Turul Italiei, dar nu a făcut faţă şi în Turul Franţei, în ciuda faptului că nu a concurat nici măcar o zi între cele două competiţii, cum am făcut eu. Nu vreau să fiu lider! Dacă lucrurile sînt dezamăgitoare, toată lumea va arăta cu degetul spre mine, cum că eu nu aş fi fost destul de bun!", a explicat Schleck.

Considerat cea mai apropiată persoană de cuplul Schleck, Kim Andersen, unul dintre directorii sportivi de la RadioShack, izgonit de Johan Bruyneel din Turul Franţei fiindcă belgianul avea impresia că fraţii erau dădăciţi prea mult, a confirmat povestea lui Frank: "Am auzit că toată lumea îl dă drept unul dintre favoriţi pe Frank, dar cine spune asta e nebun!"

SE DIZOLVĂ RADIOSHACK?
Lucrurile sînt pe punctul de a exploda în vestiarul celor de la RadioShack în urma unui sezon mai mult decît dezamăgitor. În condiţiile în care RadioShack a fost anunţată drept o echipă de talie pentru 2012, după ce Leopard Trek a fuzionat cu RadioShack, rezultatele au întîrziat şi Johan Bruyneel şi-a pierdut complet răbdarea. Mai mult de atît, belgianul este el însuşi implicat într-un scandal de amploare, alături de Lance Armstrong, rutierul cu care a dominat Turul Franţei şi a cîştigat şapte tricouri galbene.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.