Nationala

"NU mai există modele la naţionala mare!" » O explicaţie pentru scandalul de la U19?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 20 iunie 2012

Cristian Geambaşu crede că "naţionalei U19 a României îi lipsesc modelele. Juniorii noştri ar fi refuzat o poză cu acel interlop din Novi Sad, dacă Mutu nu s-ar fi pozat cu el cu doi ani înainte". Situaţia e complicată şi porneşte o dezbatere vizavi de prestaţia pe care trebuie să o aibă fotbaliştii mari şi în afara terenului

Derapajele juniorilor pot proveni din dispariţia treptată a jucătorilor-model în rîndul naţionalei mari. Dacă în perioada de glorie a fotbalului românesc, Hagi, Gică Popescu sau Dan Petrescu erau indicaţi ca modele de urmat pentru tinerii care veneau din urmă, astăzi, problemele pe care unii jucători precum Mutu sau Tamaş au adus actele de indisciplină în normalitate.

Mutu, studiu de caz
Mihail Marian încearcă să găsească explicaţii pentru derapajele de indisciplină la vîrsta junioratului. "Pentru asta am investigat şi trecutul lui Adrian Mutu la loturile de juniori. El a avut un comportament de lider de la 13 ani. De atunci a început cu abateri disciplinare. I s-au permis toate capriciile fiindcă era foarte talentat, iar antrenorii erau presaţi de rezultate şi aveau nevoie de el. Astfel s-a ajuns să-i fie ascunse toate actele de indisciplină", a explicat federalul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.