EURO 2012

Iată falimentul! » Eroarea care distruge sistemul cu 5 arbitri!

+1 Foto
John Terry degajează mingea la şutul lui Devici. Dar balonul era deja în poartă // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chiar la ultimul meci din grupe, Anglia - Ucraina (1-0), maghiarii lui Kassai au refuzat un gol clar. Tehnologia video este gata să fie adoptată.

Exact ce nu voia Michel Platini, exact ce aştepta Sepp Blatter. O gafă a sistemului cu 5 arbitri, atît de lăudat de preşedintele UEFA şi mereu criticat de şeful FIFA.

Eroarea maghiarilor conduşi de Kassai, care nu au observat că englezul Terry a respins mingea din spatele liniei porţii, refuzînd un gol clar Ucrainei, a fost recunoscută şi de Pierluigi Collina. Liderul Comisiei de Arbitri UEFA a comentat în stil personal: "Ghinion. Balonul a depăşit linia. Ar fi fost mai bine să nu se fi întîmplat".

Tot el a completat: "La acest Euro au mai existat două faze dificile, ambele apreciate corect. A treia a fost greşită. Şi e prima eroare după 3 ani de teste în Champions League".

Însă acum, Blatter se va impune. "Tehnologia video nu mai e o posibilitate, ci o necesitate", a anunţat elveţianul pe Twitter. Sistemul Hawk-Eye, aplicat deja cu succes în tenis, va fi probabil adoptat pe 5 iulie, în şedinţa International Board. Şi arbitrii adiţionali vor fi înlocuiţi cu 6 camere în fiecare poartă.

"Mingea a depăşit linia porţii engleze cu 50 de centimetri. Şi totuşi, nu este gol. Ce pot face în faţa a cinci arbitri care sînt pe teren şi nu văd?" (Oleg Blohin, selecţioner Ucraina)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.