EURO 2012

FOTO şi VIDEO Nemţii distrug visul elen şi aşteaptă Anglia ori Italia în semifinale

+22 Foto
Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 22 iunie 2012

Grecia nu a fost în stare de un nou meci mare. Fără principalul jucător, Karagounis (suspendat), elenii au trebuit să se încline în faţa Germaniei, care s-a impus cu 4-2. Just. Nemţii au controlat autoritar duelul şi aşteaptă acum să vadă cu cine se vor înfrunta în semifinale, Anglia ori Italia. Decizia se va da duminică.
Prima parte a avut o singură direcţie: către poarta elenilor. Nemţii au atacat non-stop, cu multe pătrunderi pe flancuri şi şuturi adesea în serie, cum s-a întîmplat în minutul 23. Degeaba. Fie portarul Sifakis a fost mereu pe fază, fie mingea s-a izbit de ”zidul” elenilor, care au avut o singură ţintă: apărare şi eventuale recuperare pentru lansări pe contre.

Un fundaş a spart blocajul. Lahm a prins un şut extraoerdinar de la 25 de metri, iar mingea a intrat în plasă (39), reflexul unui Sifakis uşor surprins fiind inutil.

33-3
a fost raportul atacurilor la capătul reprizei întîi (58-15 la final) în favoarea nemţilor, superiori şi la posesie  (71 la sută)
Două schimbări au făcut grecii la reluare. Rezultatele s-au văzut după 10 minute. La al doilea contraatac tăios, Gekas a pătruns iute pe dreapta şi a centrat în careul mic, unde Samaras a ieşit mai bine din duleul cu Boateng şi a împins mingea înn plasă.

În faţa unui adversar descumpănit, Grecia părea capabilă să lovească din nou.
Doar o iluzie. După 6 minute, germanii au revenit în avantaj: reluare din prima Khedira la centrarea de pe dreapta de la Boateng. Apoi au apăsat pe acceleraţie. Şi, în doar 6 minute, au mai marcat de două ori prin Klose (68) şi Reus (74), în urma unor deficienţe din defensiva elenă.

Boateng a mai comis-o o dată.
A făcut henţ în careu, iar Salpingidis n-a iertat de la 11 metri (89). Tardiv.

Echipele de start
GERMANIA: Neuer - Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Reus, Ozil, Schurrle - Klose
RezerveWiese, Zieler, Schmelzer, Höwedes, Mertesacker, Gündoğan, Müller, Bender, Kroos, Götze, Podolski, Gomez
Antr. J. Low

GRECIA: Sifakis, Torosidis, Papadopoulos, Sokratis, Tzavellas, Makos, Maniatis, Katsouranis, Ninis, Salpingidis, Samaras
RezerveChalkias, Tzorvas, Malezas, Fotakis, Fortounis, Fetfatzidis, Liberopoulos, Mitroglou, Gekas
Antr. F. Santos
Arbitru: Damir Skomina (Slovenia)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.