EURO 2012

Vicente del Bosque le cere spaniolilor să fie pregătiţi inclusiv pentru o eliminare la Euro: "Ar fi grav să nu acceptăm eşecul!"

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Selecţionerul iberic ia în calcul şi o înfrîngere, afirmînd: "Sînt lucruri mai importante decît a cîştiga. Şi cel care pierde are valori de transmis"


Chiar şi Spania, campioană europeană şi mondială în ultimii 4 ani, poate pierde. Poate fi eliminată de la CE 2012! Acesta este mesajul lui Vicente del Bosque.

"Nu sînt expert în turnee finale, dar sînt expert în fotbal. Ştiu ce spun", a declarat selecţionerul, care nu se teme de un eşec în "sfertul" cu Franţa de la Doneţk. Şi îi pregăteşte pe compatrioţi. "Ar fi grav pentru spanioli să nu accepte înfrîngerea. E parte din sport. Nimeni nu e invincibil", completînd: "Sînt lucruri mai importante decît a cîştiga. Şi învinsul are valori de transmis".

Del Bosque s-a referit şi la influenţa rezultatelor Furiei Roja asupra economiei ţării. "Putem oferi momente de entuziasm în această perioadă dificilă. Dar nu vom găsi noi soluţia ieşirii din criză".

"Iniesta are o uşurinţă derutantă, excepţională, în dribling, în pasă, în deplasare, în joc. E poate cel mai important spaniol"
Laurent Blanc, selecţioner Franţa

100 de selecţii va aduna azi Xabi Alonso la "naţionala" Spaniei; ar fi al 5-lea jucător iberic, după Casillas (134), Zubizarreta (126), Xavi (112) şi Raul (102)

Spania, cu Torres vîrf. Franţa, cu 3 "închizători"
Aproape sigur, Furia Roja va începe meciul de azi cu un sistem 4-2-3-1, folosit în ultimele două meciuri din grupa C, cu Irlanda (4-0) şi Croaţia (1-0), Torres urmînd să fie titular ca unic vîrf. Surpriza franceză într-un sistem 4-3-3 ar fi linia mediană formată numai din "închizători": Alou Diarra - Cabaye - M'Vila, o premieră din primul minut la acest turneu final. Iar Nasri ar putea rămîne rezervă, cedîndu-i locul lui Menez.

Iker o trădează pe Sara!
Casillas e gata să-şi facă geloasă logodnica, trădînd-o cu un reporter! Deranjat că trebuie să alerge în zona mixtă pentru a da declaraţii şi întrebat de un ziarist spaniol dacă va repeta sărutul în direct cu Sara Carbonero, care l-a făcut celebru la Mondialul din 2010, cel mai bun portar de la Euro i-a dat o replică pe măsură: "Hombre, dacă luăm din nou titlul o să-ţi dau un sărut pe care n-o să-l uiţi niciodată".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.