Tenis

Înfrîngere pentru Ţiriac » ATP a interzis zgura albastră

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 23 iunie 2012

Directorii ATP s-au întîlnit în această săptămînă la Londra, unde au decis ca zgura albastră să nu mai fie acceptată din 2013


"După ce am dezbătut atenţi subiectul, am deci că terenurile cu zgură albastre nu vor mai fi acceptate de anul viitor. Cred în inovaţii şi în noi opţiuni prin care să dezvoltăm tenisul.

Chiar dacă zgura albastră a oferit vizibilitate mai bună la televizor, au fost multe probleme în legătură cu calitatea terenurilor. Acest lucru e inacceptabil la un turneu de talia celui de la Madrid", a spus Brad Drewett, preşedintele ATP.

Totuşi, acesta a lăsat să se înţeleagă că în viitor zgura albastră ar putea reveni: "Ştiu că Ion Ţiriac a fost şi el dezamăgit de calitatea suprafeţei. Îi încurajez în continuare ideile, dar pentru moment suprafaţa nu este la nivelul turneelor ATP".

Ion Ţiriac obţinuse acordul ATP pentru a utiliza zgură albastră pentru turneul de Masters 1000 de la Madrid. Rezultatele au fost însă sub aşteptări, mai mulţi tenismeni contestînd calitatea suprafeţei. Cel mai vehement a fost Rafael Nadal, fostul număr unu mondial ameninţînd că nu va mai juca la Madrid dacă lucrurile nu revin la normal.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.