EURO 2012

Anglia - Italia 2-4 » "Squadra Azzurra" ajunge în semifinale după loviturile de departajare

+24 Foto
FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 24 iunie 2012

La cum a început meciul de la Kiev nimeni nu se aştepta ca cele două echipe să termine cele 90 de minute la egalitate, scor 0-0. A fost primul meci de la EURO 2012 în care nu s-a marcat în timpul regulamentar de joc. Italia a reuşit în cele din urmă să se califice după loviturile de departajare (4-2), dar cu ceva emoţii după ce Montolivo a tras pe lîngă poartă şi Anglia era în avantaj.

Italia a început meciul mult mai decisă, şi chiar şi în restul partidei a fost echipa care a controlat jocul. Englezii s-au mulţumit să încerce să dea lovitura pe contraatac. Mario Balotelli i-a exasperat pe fanii "sqadrei azzurra" cu ratările, dar a fost păstrat în teren pînă la finalul meciului.

În cele două reprize de prelungire cele două echipe păreau mai interesate să nu primească gol, decît să marcheze. Englezilor le-a trecut glonţul pe la ureche, cînd la o centrare a lui Diamanti mingea a lovit bara porţii lui Hart.

Ajunşi la penalty-uri, Italienii se bazau pe experienţa lui Buffon şi nu s-au înşelat. După ce Montolivo a ratat, portarul lui Juventus a apărat penalty-ul decisiv bătut de A. Cole şi trimite Italia în semifinale. "Squadra azzurra" este aşteptată acolo de Germania lui Joachim Low.

Echipe de start:
Anglia: Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole - Milner, Gerrard, Parker - Young, Rooney, Welbeck
Rezerve: Green, Butland, Kelly, Baines, Jones, Jagielka, Walcott, Henderson, Downing, Oxlade-Chamberlain, Carroll, Defoe

Italia: Buffon - Abate, Barzagli, Bonucci, Balzaretti - Marchisio, Pirlo, De Rossi - Montolivo - Cassano, Balotelli
Rezerve: Sirigu, De Sanctis, Maggio, Chiellini, Ogbonna, Motta, Giaccherini, Diamanti, Nocerino, Di Natale, Borini, Giovinco



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.