EURO 2012

FOTO Show istoric, dar puţini fanatici » 20.000 de scaune goale la Anglia-Italia!

+5 Foto
Suporterii a două echipe cu peste un secol de tradiţie

Articol de Gabriel Berceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Italienii au returnat 3.000 de bilete la UEFA şi au ajuns doar 2.200 la meci. Englezii au fost aproape 10.000. Asta pe arena kieveană Olimpiski, cu 65.000 de locuri disponibile pentru turneul final! Trăirile nu au ţinut însă cont de numărul fanilor.

Vestea că au rămas 20.000 de mii de bilete nevîndute la Anglia-Italia poate să mire, însă entuziasmul general legat de Euro a fost mult mai mic în Polonia şi Ucraina faţă de ce se aştepta UEFA.

În schimb, organizatorii şi-au făcut aproape impecabil datoria: 6.070 de poliţişti, 1.200 de stewarzi şi 230 de agenţi de securitate au fost mobilizaţi pentru acest sfert de finală! Adică 8.000 de forţe de ordine, în total, însemnînd un reprezentant la 5 spectatori!

Prietenie şi tribune pro-Italia
Cei mai mulţi din fanii autohtoni prezenţi pe Olimpiski au încurajat "naţionala" Italiei: faptul că Ucraina a pierdut şansa "sferturilor" după un meci cu Anglia, ba în care i-a fost anulat şi un gol înscris corect, nu se uită uşor! Pînă şi cei 6.000 de microbişti ruşi au fluierat din tribune atacurile "squadrei", aplaudînd fiecare recuperare a britanicilor.

Zelul organizatorilor legat de prevenirea conflictelor a fost inutil: în imagini, grupurile de peninsulari şi de englezi par înfrăţite de parcă ar fi putut merge împreună mai departe!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.